Detinguts a Cubelles i Cunit quatre membres d'un grup criminal com a presumptes autors de set robatoris al Catllar

6 de febrer de 2023


Els robatoris es van produir aquest Nadal passat i fins i tot durant la nit de cap d’any. En un dels casos i per tal d’assegurar-se la fugida, van amenaçar les víctimes amb un ganivet.

Els Mossos d'Esquadra han detingut en dues cases de Cubelles i Cunit a tres homes d’entre 44 i 48 anys i una dona de 24 anys, que sumen un total de 39 antecedents, principalment per fets contra el patrimoni. La policia els considera un grup criminal que hauria robat presumptament en 7 cases del Catllar i que estarien relacionats amb 12 delictes més a la zona de Gijón.

 

Segons informa el cos, entre el passats dies 29 i 31 de desembre, es van registrar fins a un total de set robatoris a cinc cases ubicades en urbanitzacions del Catllar (Tarragonès), separades a una distància de poc més d’un quilòmetre. En dos casos, els lladres van accedir en una mateixa casa en diferents dies. La Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona i l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Sud van crear un equip conjunt d’investigació per assumir-ne les gestions de manera coordinada.

 

Un modus operandi similar, assenyalava un grup concret

Els autors escollien cases disperses ubicades en les zones més frontereres d’urbanitzacions, sempre envoltades de boscos o cultius amb l’objectiu de poder garantir-se la fugida del lloc.

 

La manera d’accedir en els domicilis escollits sempre era la mateixa. Després de saltar la tanca de la finca, escalaven les cases per entrar a les plantes superiors i un cop allà les forçaven portes i finestres amb diverses eines. Tots els fets es van produir en la mateixa franja horària, entre darrera hora de la tarda i primera hora de la nit.

 

Els investigadors van establir com a principal hipòtesi que es tractava d’un grup que es desplaçava amb vehicle i l’estacionava en una zona boscosa pròxima als domicilis que havien escollit per anar-hi tot seguit caminant i cometre els robatoris.

 

Un cop amb el botí, els lladres desfeien el camí i fugien amagant eines i part dels objectes sostrets entre la vegetació de l’entorn boscós per evitar aixecar sospites en cas de ser aturats per la policia.

 

Justament el passat 2 de gener, en el marc d’un dispositiu de patrullatge de prevenció de robatoris amb força, una patrulla va identificar els quatre ocupants d’un vehicle que provenia del Catllar. Durant aquesta actuació policial, els mossos van comprovar que no duien cap eina ni objecte procedent d’un possible robatori, motiu pel qual van poder continuar el viatge. Aquesta identificació però, va permetre estrènyer encara més el cercle al voltant dels quatre investigats.

 

Explotació de la investigació

Un cop es van obtenir tots els indicis que acreditaven la participació de les quatre persones identificades aquell dia amb els fets investigats, el passat 25 de gener es va dur a terme un dispositiu de localització i detenció, així com dues entrades i perquisicions a dos domicilis ubicats a Cubelles (Garraf) i Cunit (Baix Penedès). A banda de les eines utilitzades per cometre aquest tipus de robatoris, en els habitatges dels detinguts s’hi va trobar una col·lecció de 14 rellotges de dona d’alta gamma.

 

Així mateix, durant la fase d’explotació del cas, efectius de la Unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Gijón, van estar presents al lloc mentre s’assegurava l’obtenció d’indicis que acreditessin la participació dels arrestats en almenys dotze robatoris comesos de similar manera a Astúries.

 

Els quatre detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona, el titular del qual en va decretar l’ingrés a presó de tots quatre.

 

Objectes recuperats

Un cop es van diligenciar i classificar tots els objectes sostrets i amb la corresponent autorització judicial, els investigadors van iniciar les gestions per tal de retornar-los als seus legítims propietaris.

Simultàniament i per fer una difusió global dels objectes procedents de fets delictius que recupera el Cos de Mossos d’Esquadra i dels quals se’n desconeix la seva propietat, els ciutadans poden consultar el següent web:

https://mossos.gencat.cat/ca/serveis_i_tramits/col.laboracio-ciutadana/objectes-recuperats/

 


 • 230127_EX_CAS_GORNAL_2.jpg
 • 230127_EX_CAS_GORNAL_1.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles