Cubelles viu plenament l'11 de Setembre

12 de setembre de 2022


El cant coral del Cor l'Espiga, els pilars dels Castellers del Foix, la representació del pubillatge i les ofrenes al monument 'El Geni i la força bruta' van ser els continguts destacats de la jornada

Notícia Diada Nacional de Catalunya a Cubelles

 

El Cor l’Espiga de Cubelles va obrir la programació de la Diada de l'11 de Setembre a Cubelles posant veu a El meu País i el Cant de la senyera en un acte que va aplegar centenars de cubellencs al peu del monument ‘El geni i la força bruta’ d’Anselm Cabús. 

 

Prèviament, l’Ajuntament de Cubelles va agrair la participació del Cor l’Espiga, dels Castellers del Foix i dels campaners de cubelles que van oferir un repic de campanes a tres quarts de dotze del migdia, així com al pubillatge cubellenc i a la Parròquia de Santa Maria per col·laborar en l’acte de la hissada de la senyera. Per motius de seguretat, des de l’any passat, no es va aixecar la senyera del campanar sinó una altre situada al costat del monument d’Anselm Cabús que acompanya l’acte de la commemoració de la Diada des de fa més de vint anys.

 

Un cop escoltat el repertori del Cor l’Espiga, els Castellers del Foix van oferir un pilar de tres caminant amb l’anxaneta que duia la senyera i que va lliurar a l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, per a la seva hissada.

 

Pel que fa a la tradicional ofrena al monument, primerament va ser el torn de les entitats: Agrupació de Balls Populars, Associació Nacional de Catalunya, Associació Garraf per la República, Els Castellers del Foix, Cor l’Espiga de Cubelles, Club Marítim Cubelles, Grup d’Estudis cubellencs ‘Amics del Castell’ i la Penya Barcelonista de Cubelles.

 

Tot seguit es va donar pas a les ofrenes dels grups polítics municipals seguint el següent ordre: la CUP Cubelles, Cubelles en Comú Podem En Comú Guanyem, Junts per Cubelles, PSC i Unitat Cubellenca -11. Finalment, l'acte es va tancar amb l'ofrena de l’Ajuntament de Cubelles que va lliurar el pubillatge de Cubelles amb l’acompanyament de les autoritats locals.

 

L’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, en el seu discurs ha parlat d’acollida, integració i solidaritat.

Durant els seus parlaments ha tingut paraules cap a la defensa de la llengua i la importància de seguir treballant perquè el català no retrocedeixi.

També ha mencionat que el proper 1 d’octubre es compleix 5 anys del Referèndum i ha recordat com s'ha viscut aquest procés a Catalunya. En aquest sentit, Fonoll ha assenyalat que cal reivindicar el diàleg i el debat lliure per aconseguir la pau social.

Entre d’altres coses, Fonoll ha destacat la importància de la cultura i les tradicions citant al pubillatge, el Cor l’Espiga i els Castellers del Foix com a protagonistes en els actes de la Diada.

La programació de la Diada Nacional de Catalunya a Cubelles es va tancar amb els pilars dels Castellers del Foix que representaven les 4 barres de la bandera catalana al so del cant de l’himne Nacional de Catalunya que va anar a càrrec del Cor l’Espiga.

 

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles