Cubelles torna a viure un Sant Jordi en plenitud

23 d'abril de 2021


Les parades de llibres i roses han destacat que pràcticament no donaven a l’abast per atendre tothom. El bon temps i la coincidència amb el mercat ha convidat molta gent a gaudir d’una de les diades de Sant Jordi més celebrades dels últims anys.

Aquest divendres, 23 d'abril els carrers i les places de la vila han esclatat de vida com feia temps que no es veia per celebrar un Sant Jordi a Cubelles. El protagonisme l'han tingut com és habitual les roses i els llibres, en especial, els escrits per gent de Cubelles. Les parades de llibres i roses han destacat que pràcticament no donaven a l’abast per atendre tothom, en un dia que ha comptat amb un temps radiant i que ha coincidit amb el mercat setmanal. Tot això ha convidat molta gent a gaudir d’una de les diades més celebrades dels últims anys a la vila.

 

Ràdio Cubelles ha ofert un programa en directe per copsar un dia tan especial.

 

El llibre Cubelles Desapareguda que repassa com era la vila en la primera meitat del segle XX, ha sigut un dels més populars. Els seus autors Joan Vidal i Antoni Pineda han revelat que podrien fer-ne un segon volum.

 

Un altre dels llibres locals destacats a les llibreries era la novel·la Amor d’Iu escrita pel cubellenc Robert Monzonis, psicòleg i regidor a l’Ajuntament. Explica la història de descobriment personal i emocional d'un nen, l'Iu, passant per l'adolescència i fins que arriba a l'edat adulta, i tot allò que en forja la identitat.

 

Durant la diada de Sant Jordi l'alumnat de 5è i 6è de l’escola Charlie Rivel ha ofert unes lectures públiques a la plaça de la vila, al carrer Major i a la zona propera a l’església. També Ràdio Cubelles ha ofert de les 19:00h. a les 20:00h. un programa especial de Proclamació de premis del 25è Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari 2021 que ha portat a terme la lectura dels poemes guanyadors a càrrec del Grup de Teatre del Casal de Cultura i un homenatge a Víctor Alari en el 25è aniversari de la seva mort a través del projecte col·lectiu Vivim en el barreig i la mixtura.

 

La 47a Setmana Cultural, que té la diada de Sant Jordi com a acte central, tindrà continuïtat aquest dissabte i aquest diumenge amb diversos actes oberts a tothom. 

 

Aquest dissabte, 24 d’abril, a partir de les 11.00 h., a la plaça del Castell amb una visita guiada al Castell de Cubelles. A les 10.30 h., des de la pl. del Castell, hi haurà una visita guiada al voltant de Dones 1767: Espai de Revolta. De les 10.00 h. a les 14.00 h., als Jardins de Can Travé tornarà el joc de pistes. Les inscripcions es poden realitzar a l'apartat de l'agenda a cubelles.cat. Les places estan limitades. A les 12.00 h., als safareigs de Cubelles, hi haurà la lectura de La llegenda de Sant Jordi en el segle XXI, de Montse Lago, a càrrec del Grup de Teatre del Casal de Cultura i, a continuació, proclamació del guanyador de la Beca d’Investigació Local 2021. A partir de les 18.00 h., als Jardins de Can Travé, es farà la presentació del col·lectiu de professionals de Cubelles i la 2a sessió d'Urban sketching que organitza Crea Cubelles.

 

Pel que fa a la programació de diumenge, 25 d'abril, a partir de les 8.00 h. i fins a les 13.30 h., tindrà lloc el 13è Concurs de pintura ràpida. La inscripció i segellat dels bastidors es farà al Centre Social Joan Roig i Piera a partir de les 8.00 h. Es poden consultar les bases del concurs a cubelles.cat.

 

De les 10.00 h. a les 14.00 h., a la plaça del Castell, tindrà lloc una jornada de portes obertes a l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel amb activitats i tallers infantils dedicats a Charlie Rivel, exposició del gegantó Charlie Rivel i dels gegants Abdon i Assumpta. A les 12.00 h., a la pl. de la Vila, hi haurà l'actuació de circ contemporani Deseoequilibrio de l’artista cubellenca Alessia Virgilio. L'aforament serà limitat. I a partir de les 11.00 h., a la plaça del Castell, s'han programat visites guiades al Castell de Cubelles, amb aforament limitat.

 

Consulta els actes de la 47a Setmana Cultural de Cubelles


 • PARADES SANT JORDI 2021 (3).jpeg
 • PARADES SANT JORDI 2021 (4).jpeg
 • Lectures alumnat de 5è i 6è de l'escola Charlie Rivel per Sant Jordi.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles