Cubelles se suma al Pacte Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf

2 de novembre de 2021


L'alcaldessa, Rosa Fonoll, pren part en l’acte d’aprovació del document que preveu 233 propostes de transformació de la comarca

Els membres del ple del Pacte per a l’Ocupació del Garraf, entre els quals es troba l’Ajuntament de Cubelles, van aprovar el 28 d’octubre passat el Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf. El Consell Comarcal del Garraf, en nom del Pacte, va encarregar a l’Agència de Desenvolupament Node Garraf la realització d’aquest Pla, amb l’objectiu de planificar actuacions pel sosteniment i l’equilibri econòmic de la comarca, i per a oferir majors oportunitats pel desenvolupament personal i professional.

 

Aquest Pla estratègic s’estructura en 7 eixos: l’economia del mar, la cultura i la creativitat, l’envelliment actiu, la indústria i les transaccions comercials entre empreses, l’habitatge, els serveis a consum final, i el sector primari. A partir d’aquests eixos s’han definit 233 accions, algunes de les quals ja s’han començat a desenvolupar. Aquestes propostes es complementaran amb altres àmbits d’actuació que són claus pel desenvolupament, com la mobilitat, la sostenibilitat i el compromís social.

 

El procés participatiu s’ha desenvolupat entre octubre de 2020 i març de 2021, i ha comptat amb la intervenció de 250 persones i una vintena d’entitats empresarials, professionals, gremials, sindicals i de mitjans de comunicació de la comarca, a través de 43 accions, en forma de debats, focus grup, sessions monogràfiques, espais de ràdio i televisió i finalment jornades d’economia i estratègia comarcals. La vigència d’aquest Pla és de cinc anys, tot i que està concebut com un document de continuïtat i amb revisions periòdiques cada dos anys.

 

L’aprovació del Pla estratègic es produeix després d’haver-se compartit en el Consell d’Alcaldies, en la Taula de Seguiment del Pacte i en reunions amb regidors i regidores d'empresa, promoció econòmica, cultura, turisme, innovació i comerç dels sis ajuntaments.

 

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, ha destacat que “el procés d’elaboració d’aquest pla representa la singularitat del treball conjunt” i ha agraït “la feina activa d’observació, diàleg, cooperació i consens, que ha comptat amb la participació de moltíssims agents, de tots els àmbits”.

 

Gallardo també ha remarcat que “el Consell Comarcal del Garraf suggerirà als ajuntaments de la comarca que traslladin aquest pla per a la seva aprovació als plenaris, perquè és molt important que tothom sigui conscient de l’eina que tenim”.

 

Durant el plenari també s’ha donat compte de la incorporació de nous membres al Pacte per a l’Ocupació del Garraf, fruit de renovacions en els òrgans d’algunes de les entitats com la UPC Vilanova, i els Serveis Territorials d’Educació a Barcelona comarques. També s’ha informat de la incorporació de la Mancomunitat Penedès Garraf, que tindrà representació al plenari i a la taula de seguiment.

 

Així mateix, s’ha explicat que ja s’ha assolit el 75% de les mesures per a transformar la comarca incloses al Pacte, entre les quals s’ha destacat la Borsa de pràctiques i formació, el treball en xarxa amb els Serveis Locals d’Ocupació per al desenvolupament de diversos programes de foment de l’ocupació i la creació del Consell de la Formació.

 

També s’ha posat en valor algunes accions noves que s’han incorporat com el projecte comarcal “Garraf, comarca cuidadora i saludable” que promou la formació en noves tecnologies en el sector de la cura i la salut, els programes d’inserció per a persones amb discapacitat, desenvolupats conjuntament amb entitats de la comarca, i algunes mesures de suport al sector de l’automoció, amb l’objectiu d’ajudar a pal·liar els efectes negatius de la crisi.

 

Finalment al plenari s’ha acordat continuar treballant conjuntament, de forma col·laborativa i concertada, en el II Pacte per a l’Ocupació del Garraf, obrint la possibilitat d’incorporar nous membres d’altres àmbits dels ajuntaments. També s’ha acordat la creació d’una Oficina tècnica comarcal de programes europeus, per a presentar projectes amb visió transformadora i conjunta, que possibiliten el finançament i desenvolupament de les propostes del Pacte i del Pla estratègic.

 

El Pacte per a l’Ocupació del Garraf està format pel Consell Comarcal del Garraf, els ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sitges, Cubelles, Sant Pere de Ribes, Canyelles i Olivella, l'Agència de Desenvolupament Node Garraf, la Universitat Politècnica de Catalunya, els sindicats UGT i CC.OO, la Federació Empresarial del Gran Penedès, i la Generalitat de Catalunya a través del Departament d'Ensenyament.

 

 


 • plenari-pacte-economic-garraf-28-10-21-2.jpeg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles