Cubelles no canviarà de fase de desconfinament dilluns, segons la proposta de la Conselleria de Salut

7 de maig de 2020


Per la seva banda, la Federació d’Empreses del Gran Penedès (FEGP) ha publicat un comunicat on demana un tracte diferent pel Garraf i l'Alt Penedès, que tenen dades més bones que la resta de zona metropolitana sud

Cubelles no canviarà de fase de desconfinament dilluns, segons la proposta de la Conselleria de Salut. La majoria de Catalunya continuarà en la fase 0 pel risc d’un rebrot de l’epidèmia. Ara la decisió queda en mans del govern espanyol.

 

La Conselleria de Salut i Protecció Civil han fet pública la seva proposta de desescalada per regions sanitàries que han enviat al ministeri de Sanitat. Consideren que a hores d’ara només a les regions de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’alt Pirineu i l’Aran hi ha un risc de rebrot baix. A la resta de territoris, en canvi, el risc és moderat o moderat-alt i s’opta per mantenir l’actual fase 0 de desconfinament. Això inclou la zona metropolitana sud formada pel sud del Barcelonès, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Garraf, amb l’àrea bàsica de Cubelles i Cunit a dins.

 

Segons informa la Generalitat, el secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha reiterat que el criteri que s’ha seguit en les decisions que s’han anat prenent fins ara han estat marcades per la garantia de seguretat i no per dates determinades. “Les garanties de seguretat les fem sobre indicadors objectius, clars i transparents”, ha emfatitzat el doctor abans d’enumerar un primer grup d’indicadors que contemplen la descripció del territori, les seves dades epidemiològiques, les seves capacitats assistencials, el nivell de vigilància epidemiològica, o la identificació de punts d’especial risc com poden ser les residències. L’altre grup de criteris són, segons Guix, les mesures de protecció col·lectiva, com el manteniment de totes les mesures de distanciament i higiene.

 

En base a tot plegat, i sobretot en base a la incidència acumulada i a l’índex de penetració del virus, s’estableix un índex de valors que classifica el risc de rebrot en quatre categories: baix (valor menor a 30), moderat (entre 30 i 70), moderat-alt (entre 70 i 100) i alt (més de 100). En aquest sentit, Guix ha detallat els valors que conformen l’actual classificació, que no situa cap regió en un risc alt:

 • Baix risc: Alt Pirineu i Aran (valor 8), Terres de l’Ebre (18), Camp de Tarragona (21)
 • Risc moderat: àrea metropolitana nord (valor 38), Catalunya central (46), àrea metropolitana sud (58), Lleida (60) i Girona (65).
 • Risc moderat-alt: Barcelona (91).

 

Per la seva banda, la Federació d’Empreses del Gran Penedès (FEGP) ha publicat un comunicat on rebutja tant la divisió territorial de regions sanitàries de la Generalitat com la divisió provincial espanyola per a la desescalada. Segons la patronal penedesenca tots dos models segmenten les comarques del Penedès en zones diferents, cosa que els empresaris consideren perjudicial per l’economia del territori.

 

Comunicat de la FEGP:

 

La Junta Directiva de la FEGP (Federació empresarial del Gran Penedès), entitat que agrupa un miler d’empreses de les comarques de l’Alt Penedès,Baix Penedès i Garraf, volem manifestar el nostre desacord amb la proposta de desescalada presentada avui pel Govern de la Generalitat.Les comarques de l’Alt Penedès i Garraf, que formen part de la Regió Sanitària Barcelona, són comarques que queden fora de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Això comporta força desavantatgesen l’àmbit de la comunicacióque afecten directament la competitivitat dels sectors econòmics de les dues comarques, tal com des de la FEGP hem denunciat reiteradament, com són la falta d’inversió a la xarxa de rodalies i les zones tarifàries o el peatge de la C32 aVallcarca.Per aquest motiu ens sorprèn i estem en total desacord amb la proposta de desconfinament plantejada, en quèse’ns consideraal mateix nivell que l’Àrea Metropolitana, argumentant que es fa en base a dades sanitàries i dades de mobilitat. Larealitat de la mobilitat a les comarques de l’Alt Penedès i Garraf i les xifres sobre l’impacte del Covid-19 no ho justifiquen.

 

2020-05-07 posicionament_desescalada pdf.png

 

Demanem al Govern de la Generalitat que reconsideri la seva proposta de desescalada i la faci per comarques, tenint en compte les dades i circumstàncies de cada una d’elles.


 • MAPA RISC REGIONS CAT.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles