Cubelles ha posat en funcionament el primer punt de recarrega per a vehicles elèctrics

11 de febrer de 2019


L'Ajuntament ha lamentat la tardança d’Endesa en connectar aquest punt de recarrega a la xarxa de subministrament, tasca que s’ha allargat gairebé 11 mesos.

Divendres a la tarda va quedar inaugurat oficialment el primer punt de recarrega per a vehicles elèctrics a Cubelles. La zona de recarrega s'ha ubicat davant la benzinera de l'avinguda Catalunya (C-31) sentit Barcelona. La càrrega serà gratuïta, almenys durant el primer any. Aquesta acció forma part, entre d’altres, del compromís municipal de reduir les emissions de CO2 recollides en el PAESC

 

Es tracta d’un projecte municipal en el què es treballava des de fa temps des de la regidoria de Medi Ambient. De fet, l’Ajuntament va sol·licitar una subvenció de l’institut Català d’Energia (ICAEN) que no va ser concedida. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué ha lamentat tant el fet de no haver rebut aquesta subvenció com també la tardança d’Endesa en connectar-la a la xarxa de subministrament, tasca que s’ha allargat gairebé 11 mesos.

Hugué també ha destacat l’aposta de l’Ajuntament cap a la sostenibilitat.

Les obres d’instal·lació han tingut un cost de poc més de 35.000 euros. El punt disposa de dues connexions cadascuna que permeten servir a quatre vehicles simultàniament. S’ha escollit el sistema de càrrega semi ràpida amb un topall màxim de càrrega de 30 minuts.

L’enginyer tècnic municipal, Enric Valldosera donava més detalls tècnics de la instal·lació.

L’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll ha explicat que la tendència és que també s’adquireixin vehicles elèctrics en la flota de l’Ajuntament.  

El Javier Ameigeiras i el Pau  Rodríguez, han estat dos dels usuaris que en el moment de la inauguració d’aquest punt de recarrega per a vehicles elèctrics es trobàvem carregant els seus vehicles: el Javier el seu cotxe i el Pau la seva moto. En una entrevista a Ràdio Cubelles, els dos usuaris van parlar dels beneficis, tant ambientals com econòmics, que tenen aquests vehicles per al present de la mobilitat.

En aquest sentit, s’han mostrat contents de la posada en marxa d’aquest primer punt. I, entre d'altres coses, han explicat què els ha portat a comprar-se un vehicle elèctric.

 

Els dos usuaris animen a tothom a apostar per aquest tipus de vehicles. A banda dels avantatges ambientals, el Javier destaca també l'estalvi econòmic

Per poder fer ús d’aquests punts de recarrega per a vehicles elèctrics cal disposar d'una targeta de la xarxa de recàrrega pública de Catalunya. Els dos usuaris entrevistats per Ràdio Cubelles parlen de la seva experiència alhora de cercar punts de recarrega i aconsellen fer ús de l'aplicació mòbil Electromaps que dóna a conèixer on es troben els diferents punts de recarrega.

Les persones usuàries de qualsevol modalitat de vehicle elèctric (turisme, motos, vehicles de transport) només han d’estacionar en una de les quatre places habilitades a l’efecte i connectar-lo al punt de recàrrega de forma gratuïta. Prèviament, però, hauran de disposar d’una targeta de la xarxa de recàrrega pública de Catalunya, que va promoure a finals de 2017 l’Institut Català de l’Energia sota el nom de l’Aliança de Municipis per la interoperabilitat de les estacions públiques de recàrrega ràpida i semiràpida per a usuaris de vehicle elèctric, dins el pla estratègic PIRVEC. Aquesta targeta la subministren diversos municipis i serveix per a totes les estacions de recàrrega. En breu, Cubelles també n’emetrà pels usuaris locals que vulguin gaudir d’aquesta xarxa.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles