Cubelles ha viscut el pitjor mes des de l’inici de la pandèmia

30 d'octubre de 2020


La segona onada de la COVID19 està afectant amb força tot el país i Cubelles aquesta vegada no n’ha quedat tan al marge com en la primavera passada.

L'evolució epidemiològica a Cubelles ha convertit l'octubre en el pitjor mes des de l’inici de la pandèmia. La segona onada de la COVID19 està afectant amb força tot el país i Cubelles aquesta vegada no n’ha quedat tan al marge com en la primavera passada. Aquest mes d’octubre s’ha produït el brot de la residència Templis Atlantis, intervinguda per la Generalitat aquest dijous, on s’han detectat 52 positius i han mort 11 persones, entre les quals la filla adoptiva de Cubelles Paulina Schumann als 99 anys. Però a banda d’aquest brot concentrat a la residència, l’evolució epidemiològica ha sigut nefasta amb la multiplicació de casos confirmats al municipi. Només des de l’1 fins al 30 d’octubre s’han arribat a detectar 179 casos, quan el total acumulat des del març fins aleshores era de 115 positius confirmats. Una evolució que ha portat al municipi a tenir una taxa de casos (191,79) superior a la mitjana comarcal (188,42), però que encara manté Cubelles molt per sota de la mitjana de la regió sanitària metropolitana sud (330,12) o de la demarcació de Barcelona (337,13).

 

Aquesta situació que s’ha produït durant l’octubre a Cubelles no és única o excepcional. Arreu de Catalunya s’ha disparat el nombre de casos i durant aquest mes s’han intervingut nombroses residències de gent gran a Calafell, Falset, Pineda de Mar o Lleida, entre d’altres. Aquest dimarts, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha donat dades de la situació que estan patint les residències en aquesta segona onada.

En la mateixa roda de premsa d’aquest dimarts, Jacobo Mendioroz, coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19, ha qualificat la situació a Catalunya de "crítica" i que es podria allargar en el temps.

D’altra banda, pel que fa al sector de l’educació, que amb les noves mesures continuarà mantenint obertes les escoles i els instituts, excepte els ensenyaments postobligatoris, ara per ara s’han hagut de tancar pocs centres sencers per brots de COVID. A tot el país hi ha 4 centres confinats, cap a la comarca del Garraf. En el cas concret de Cubelles, a hores d’ara hi ha un grup confinat de l’Institut Cubelles i, segons les dades publicades per la Generalitat, també han hagut de confinar grups en algun moment d’aquest curs a l’Institut Les Vinyes i a l’escola Charlie Rivel. 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles