Cubelles ha deixat enrere la tercera onada de COVID

15 de març de 2021


Les dades epidemiològiques indiquen que durant els primers quinze dies d’aquest mes s’han detectat 15 casos nous de COVID, molts menys que en l'anterior quinzena de febrer, quan se’n van detectar 46.

Cubelles ha deixat enrere la tercera onada aquest mes de març. Les dades epidemiològiques indiquen que durant els primers quinze dies d’aquest mes s’han detectat 15 casos nous de COVID, molts menys que en la segona quinzena de febrer, quan se’n van detectar 46. La reducció de casos en comparació amb el mes de febrer és dràstica i això ha fet baixar el risc de brot fins a uns 70 punts i la velocitat de propagació fins a 0,76, per sota de la mitjana comarcal. Al conjunt del Garraf el risc de brot és ara de 80 punts i la velocitat de propagació de 0,80. Al Garraf hi hauria ara 13 persones ingressades a l’hospital de Sant Camil per la COVID. 

 

D’altra banda, segons les dades publicades pel Departament de Salut a la comarca ja han rebut la segona dosis de la vacuna unes 4.350 persones i la primera dosi, més d’11.600 persones. L’objectiu de Salut és augmentar el nombre de persones vacunades tant com sigui possible abans de l’estiu.

Així ho ha declarat el secretari de Salut Pública, Dr. Josep M. Argimon.

Aquesta setmana, el Procicat i Salut permeten l’alliberament de diverses restriccions sanitàries pels propers 15 dies. La més rellevant és que la mobilitat entre comarques torna a estar permesa, sempre i quan es viatgi amb el grup de convivència. A partir d’ara els comerços podran tornar a obrir els caps de setmana i es poden engegar les competicions esportives federades per als menors de 16 anys, entre d’altres. El doctor Argimon ha demanat paciència i mantenir les mesures de protecció igualment durant uns dos mesos més, fins que no hagi avançat més la vacunació.

La Generalitat confia en rebre més quantitats de vacunes properament.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles