Cubelles deixa enrere l'estat d'alarma

19 de juny de 2020


Des d'aquesta mitjanit ha entrat en vigor el decret de la Generalitat de l'inici de l'etapa de represa, que inclou un període d’adaptació fins al 25 de juny on es recull que l'aforament als espais tancats serà del 50% i als oberts, del 75%

Des d'aquesta mitjanit, Cubelles i tota Catalunya són fora de l'estat d'alarma i han entrat en l'etapa de represa. La Generalitat ha elaborat un decret que estableix les mesures de prevenció del coronavirus a partir d'ara, algunes de les quals tindran un període d'adaptació fins a després de Sant Joan. És el cas dels aforaments, que es mantindran en un 50% a l'interior i en un 75% als espais exteriors fins el 25 de juny.

 

Segons ha explicat el president Quim Torra aquest dijous en roda de premsa, la represa “es regularà sempre amb els criteris de claredat i rigor”. Quim Torra ha insistit en la voluntat del Govern de “guanyar en claredat” en les mesures, amb “criteris molt més fàcils d’entendre” de cara a la ciutadania.

 

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, també ha repetit que “aquesta represa serà molt més senzilla i entenedora sense tantes regulacions ni prohibicions”. “Hem de donar missatges clars a la nostra gent”. I ha fet notar que “el més important en aquesta etapa serà l’autoresponsabilitat dels nostres ciutadans”. “Catalunya ha tingut un comportament exemplar durant el confinament i estic segura que continuarem pel mateix camí”, ha declarat.

 

En aquesta mateixa línia, la consellera ha fet una crida a “continuar amb un comportament social en la lluita contra l’epidèmia” i ha reiterat que “és imprescindible, ara més que mai, mantenir les normes bàsiques que sempre repetim”, com la higiene de mans freqüent, la distància de seguretat d’1,5 metres o l’ús de mascareta.

 

Pel que fa als aforaments dels locals, hi haurà un període d’adaptació fins al 25 de juny. El president Quim Torra ha explicat que “L’aforament dels espais tancats serà del 50%, mentre que als espais oberts serà del 75%”. I, a partir del 25 de juny, “caldrà garantir l’equivalent de la distància física interpersonal de seguretat en superfície de 2,5 m2 per persona, excepte que sigui d’aplicació un valor més restrictiu per raó del tipus d’activitat”, ha dit.

 

Davant la proximitat del període de vacances, la revetlla de Sant Joan o les festes majors, el president ha fet una crida a “ser més prudents que mai i que cap excés o imprudència d’aquests dies ens obligui a tornar enrere i a reactivar fases de confinament domiciliari estricte”. “No podem abaixar la guàrdia”, ha recordat.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles