28 de setembre de 2020
Sis pollets d'aquesta espècie protegida d'ocell, que fa el niu a les platges, ha aconseguit superar els mesos d'estiu i arribar a l'etapa juvenil. L'Ajuntament celebra la presència del corriol i treballarà per mantenir-la amb un conveni amb el Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC).
Creix la supervivència del corriol camanegre a Cubelles. Sis pollets d'aquesta espècie protegida d'ocell, que fa el niu a les platges, ha aconseguit superar els mesos d'estiu i arribar a l'etapa juvenil. Es tracta d'un percentatge de supervivència d'un 31,6% si es té en compte que els voluntaris van observar fins a 19 naixements de 7 postes.
L'Ajuntament ha celebrat que la presència del corriol vagi a més i treballarà per mantenir-la amb un conveni amb el Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC). En aquest sentit, l'Ajuntament ha informat de la creació d'una xarxa de voluntaris que treballa pel seu control i benestar, alhora que s’ha elaborat un seguit de recomanacions que passen per una major conscienciació dels banyistes i les persones que passegen amb els seus gossos per la platja malgrat no estar permès fora de l'espai habilitat expressament per a animals a Les Salines; formació específica per als agents de la Policia local i el personal de neteja del front marítim; crear una zona dunar a tot el tram de la Mota de Sant Pere, i incrementar el control de la població de gats a la platja, atès que esdevenen un dels seus principals depredadors.
Un cop es retorni a la normalitat sanitària, des de l’àrea de Medi ambient de l’Ajuntament es preveu organitzar activitats de conscienciació relacionades amb el corriol i l’ecosistema litoral adreçades a la població escolar i el conjunt de la població.