Commemoració del Dia Internacional de l’orgull LGTBI a Cubelles, el 28 de juny

28 de juny de 2021


La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament, a banda de programar la lectura d'un manifest reivindicatiu, se suma al concurs fotogràfic de la Taula d’Igualtat del Garraf

Crònica sobre el Dia Internacional de l'orgull LGTBI

 

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Cubelles commemora, un any més, el Dia de l’orgull LGTBI. Aquest dilluns 28 de juny se celebrarà aquesta efemèride amb la lectura d'un manifest commemoratiu que tindrà lloc a les 20.00 h., a la plaça de la Vila, que estarà decorada per l'ocasió amb un sostre de paraigües. El consistori també s'ha sumat al concurs fotogràfic de la Taula d’Igualtat del Garraf.

 

Aquest dia es recorden els fets de Stonewall (Estats Units) que van tenir lloc el 28 de juny de 1969, quan persones transsexuals i homosexuals van dir prou per primer cop a la discriminació a la que havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d'alliberament LGTBI.

 

L'Ajuntament de Cubelles s'adhereix a aquesta declaració assumint el compromís amb el dret a ser, vestir-se, expressar-se i estimar com cadascú vulgui, amb tots els drets i tot l'orgull. Així mateix, adherint-se a la campanya "Fem els cims dels Drets LGTBI", es penjarà la bandera de l'arc de Sant Martí a la façana del Castell de Cubelles.

 

Les activitats es completen amb el taller Famílies sense armaris!. Acompanyant la diversitat sexual i de gènere, que se celebra el 30 de juny i va a càrrec de Candela Acció Comunitària Feminista SCCL, sota l’organització de la regidoria d’Igualtat i el suport de l'Oficina d’Igualtat de la Diputació de Barcelona.

 

L’activitat, que se celebra telemàticament i per a la qual cal inscripció prèvia, consisteix en un espai interactiu per compartir dubtes, inquietuds i experiències per revisar prejudicis i falses creences sobre la diversitat sexual i de gènere, i s'aborda la LGTBIfòbia.

 

Tractarà d'apropar a les famílies a uns imaginaris positius i empoderadors vers les persones del col·lectiu LGTBI amb l’objectiu de crear estratègies conjuntes de suport a l'entorn familiar.

 

Concurs fotogràfic de la Taula d’igualtat

La Taula d’Igualtat, formada pel Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella, convoca un concurs fotogràfic en el marc del Dia internacional de l’Orgull LGBTI, que se celebra el 28 de juny.

 

El concurs consisteix a publicar fotografies a Instagram, entre 28 de juny i el 4 de juliol, relacionades amb la celebració d’aquesta diada al Garraf, amb l’etiqueta o hashtag #comviuslorgull, i té com a objectiu promoure la tolerància, la igualtat de drets, la no discriminació i la dignitat de totes les persones LGBTI.

 

Les persones que vulguin participar-hi han de tenir compte a Instagram amb un perfil públic i respectar les condicions d’aquesta xarxa (http://instagram.com/legal/terms/). Les bases del concurs es poden consultar i descarregar al web del Consell Comarcal del Garraf wwww.ccgarraf.cat.

 

El premi a la millor fotografia consisteix en dues entrades per a assistir a l’espectacle “Equality, el circ per a tothom” de la companyia internacional de circ acrobàtic Les Fardais, durant el mes de juliol a Sitges. Així mateix, la foto guanyadora serà la imatge de la campanya comarcal de l’Orgull LGTBI del 2022.

 

Per a la selecció de les fotografies, el jurat es basarà en criteris com l’originalitat, la qualitat artística i estètica, i la transmissió de valors de la no discriminació a les persones LGBTI.

 

Taula d’Igualtat del Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella

La Taula d’Igualtat és un espai interdisciplinari de treball, que compta amb la participació de diferents professionals de la comarca que treballen en l’atenció i prevenció de situacions de discriminació per raó de gènere, d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

 

Algunes de les seves actuacions se centren en la prevenció de la violència masclista envers les dones i les persones LGBTI, la sensibilització en relació a la igualtat, el foment de la participació i la millora de l’ocupació i la formació d’aquestes persones.

 

El SAI Garraf ofereix atenció integral a persones dels municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella, que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir, discriminació o violència per raó de l’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades a les seves necessitats.

 

Des del seu inici, a mitjans del 2018, el SAI Garraf ha realitzat diverses activitats educatives, així com sessions d’assessorament a famílies i acompanyament a persones LGTBI en diversos tràmits i processos.

 

En aquest sentit, s’ha fet un taller per a famílies sobre el procés de orientació sexual dels seus fills i filles a l’Espai Jove de Cubelles, dos tallers de diversitat de gènere a l’Escola El Morsell d’Olivella, i dos tallers sobre transgènere i dos sobre homofòbia a l’Escola Vora del Mar de Cubelles.

 

També s’ha ofert suport a sis famílies que demanaven informació sobre el procés de canvi d’identitat de gènere. Així mateix, s’ha fet acompanyament a tres joves que volien iniciar el seu procés de transició de gènere i s’ha donat suport a professionals dels serveis socials en casos de menors trans.

 

Igualment, s’ha tramitat el canvi de nom en les targetes sanitàries de 14 persones, i s’ha fet un procés d’acompanyament a dues persones d’Olivella i Cubelles en els tràmits de denuncia per agressions degut a la seva orientació sexual, en un cas, i d’identitat de gènere, en l’altre.


 • Manifest LGTBI 2021.jpg
 • concurs-fotogragic-1.png
 • cartell-taller-families-sense-armaris-30062021.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles