Comença la vaga en la recollida de residus a 23 municipis del Penedès-Garraf

11 d'abril de 2022


Els serveis mínims estableixen que es recollirà la brossa orgànica i el rebuig cada 48 hores. L'Ajuntament demana col·laboració ciutadana per reduir l'acumulació de deixalles

Entrevista a Rosa Fonoll, alcaldessa de Cubelles

 

El comitè de FCC Medio Ambiente, concessionària mitjançant la Mancomunitat del servei de recollida de residus a Cubelles i més de vint municipis del Garraf i el Penedès, ha començat una vaga indefinida per reclamar canvis en el conveni. Els serveis mínims estableixen que es recollirà la brossa orgànica i el rebuig cada 48 hores. La recollida selectiva serà el 50% del servei habitual. Pel que fa als voluminosos, no els afecta la vaga en el cas de Cubelles perquè se n'ocupa una altra empresa, que els recull demanant cita per telèfon. L'Ajuntament demana col·laboració ciutadana per reduir l'acumulació de deixalles als contenidors.

 

Des de la Mancomunitat Penedès-Garraf s'informa que davant la convocatòria de vaga en la recollida de residus que s’ha iniciat aquest dilluns 11 d’abril, i que afecta a 23 municipis de la Mancomunitat Penedès-Garraf, s’han establert un serveis mínims per garantir la prestació d’aquest servei, tenint en compte la convivència del dret a vaga i el dret dels ciutadans a tenir aquest servei essencial en l’actual context sanitari i climàtic.

 

A partir del que estableix l’orde del Departament de Treball i Empresa que aprova els serveis mínims, s’ha fixat que en els entorns dels centres sanitaris i d'assistència, dels centres d’ensenyament o casals d’infants amb servei de menjador, així com dels mercats municipals, es mantingui el servei habitual de recollida d’escombraries, tant en la fracció orgànica, com en el rebuig i les recollides selectives.

 

En aquells municipis en que la recollida és de sis o set dies a la setmana es realitzarà la recollida de la fracció orgànica i de rebuig cada 48 hores. En els municipis que tenen una periodicitat inferior de recollida es garantirà el 50% del seu servei habitual. Pel que fa a la recollida selectiva de les fraccions de paper/cartró, vidre i envasos, en termes generals, es realitzarà al 50% del servei habitual.

Des de la Mancomunitat Penedès-Garraf s’informa que en tot moment es vetllarà pel compliment dels serveis mínims establerts per Departament de Treball i Empresa, mentre s’està a l’espera de l’evolució de les negociacions entre el comitè d'empresa i la direcció de FCC Medio Ambiente.

 

Consells i recomanacions a la ciutadania

La Mancomunitat Penedès-Garraf insta als veïns i veïnes afectats per aquesta vaga que segueixin els canals de comunicació i les xarxes socials dels seus respectius ajuntaments per conèixer en tot moment l’evolució del servei als seus municipis.

Així mateix, demana la col·laboració ciutadana per tal de reduir l’impacte que aquesta situació pot produir en la gestió i recollida dels residus urbans. D’una banda, duent a terme una bona recollida selectiva i reduint la seva generació i volum, mantenint a casa aquells residus que generin menys olors, com és el cas del paper i cartró o el vidre, i dipositant els residus en bosses resistents i que estiguin ben lligades. D’altra banda, donat que el servei de recollida de mobles i trastos vells també es troba afectat per la vaga, es convida a portar els residus voluminosos i els residus especials a la deixalleria. El missatge de col·laboració també s’adreça a sectors com el del comerç i la restauració, a qui es demana fer especial ús dels contenidors blau per al paper i cartró i el verd per al vidre.

Els municipis afectats per la convocatòria són Avinyonet del Penedès, Castellet i la Gornal, Castellví de la Marca, el Pla del Penedès, Font-rubí, la Granada del Penedès, les Cabanyes, Olesa de Bonesvalls, Pacs del Penedès, Pontons, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Martí Sarroca, Santa Fe del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelles de Foix, Vilafranca del Penedès i Vilobí del Penedès a l’Alt Penedès, i Canyelles, Cubelles, Olivella i Sant Pere de Ribes a la comarca del Garraf.


 • Contenidors 1
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles