Comença la remodelació de la Deixalleria municipal, el 27 de juny

15 de juny de 2022


El punt de recollida de residus es desplaçarà temporalment a un terreny municipal al costat de l'actual espai, mentre durin les tasques de millora, que executa la Mancomunitat Penedès-Garraf

L'Ajuntament de Cubelles i la Mancomunitat Penedès-Garraf, que té encomanada la gestió dels residus a Cubelles, iniciaran les obres de remodelació i ampliació de la Deixalleria municipal el proper 27 de juny. Prèviament, el 22 de juny, les instal·lacions romandran tancades al públic pel trasllat dels contenidors al nou emplaçament provisional al costat mateix de l'actual Deixalleria.

 

L’objectiu de les obres, que tenen una durada aproximada de cinc mesos, és modernitzar les instal·lacions i facilitar a la ciutadania de Cubelles una descàrrega més fàcil, autònoma i agradable. La reforma servirà per augmentar la capacitat d’emmagatzematge d’alguns dels residus i optimitzar la distribució dels elements fixes i estructurals a la deixalleria municipal, afavorint la mobilitat de la càrrega i descàrrega dels vehicles. Així mateix s’augmentarà la il·luminació de l’espai i es millorarà la senyalització del recinte. El regidor de Medi Ambient i d'espai Públic ha destacat què guanya el municipi amb les obres de millora que s'hi faran a la instal·lació.

 

Mentre durin les obres s’habilitarà al solar del costat de l’actual deixalleria un espai temporal per seguir prestant el servei en el seu horari habitual. Tot i això, aquestes comportaran una afectació parcial del servei i no es podran recollir els següents residus; olis mineral i vegetals, i productes especials com ara filtres d’oli, tòners, dissolvents halogenats i no halogenats, radiografies, aerosols, extintors, sòlids i pastosos i pintures de tot tipus. Es demana a la ciutadania que acumuli temporalment aquest residus, fins que finalitzin les obres a la deixalleria, en què es tornaran a recollir i gestionar.

El personal de la deixalleria informarà a les persones usuàries del funcionament de les instal·lacions temporals, resolent els dubtes que puguin sorgir, a més d’advertir de qualsevol alteració addicional en el servei que es pugui produir a conseqüència de l’evolució de les obres. En aquest sentit, Josep Maria Hugué, ha demanat paciència mentre durin les obres.

 

 

Les obres suposen un cost total de 205.435,62 euros (IVA inclòs), finançats conjuntament per l’Ajuntament, que aporta 105.816,12 euros i per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), que aporta 99.619,50 euros, mitjançant una subvenció atorgada a la Mancomunitat Penedès-Garraf, com a entitat responsable del servei. Josep Maria Hugué, regidor de Medi Ambient, ha destacat la importància de "millorar la Deixalleria municipal, perquè és un servei imprescindible per a la correcta gestió dels residus de la ciutadania de Cubelles" i ha recordat que "la primera mesura per reduir el número de residus és que aquests no es produeixin, la qual cosa implica un canvi en els hàbits de consum als que estem abonats i que són insostenibles per a la resiliència climàtica del Planeta". El titular de Medi Ambient també ha recordat que "amb aquesta millora aconseguirem un espai molt més modern i adaptat a les necessitats de la població de Cubelles", alhora que ha demanat "paciència i comprensió a les persones usuàries, que veuran limitades algunes de les seves aportacions mentre durin les obres". 

 

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha iniciat aquest mes de maig, el procés de licitació del servei de gestió i explotació de les deixalleries municipal, que inclou la deixalleria municipal de Cubelles, que introduirà millores tecnològiques en la seva gestió així com el subministrament d’elements que permetin un consum ambientalment més sostenible i la potenciació de la reutilització dels residus durant els propers anys.


 • DEIXALLERIA 2015.JPG
 • Deixalleria municipal recollida (imatge d'arxiu)
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles