L'Agrupació de Balls Populars té a punt l'Assaig General d'aquest divendres 11 d'agost

10 d'agost de 2023


Les diferents colles sortiran a partir de les 20h, des de la plaça de la Vila, des d'on iniciaran el seu recorregut per diversos carrers del municipi, amb les corresponents parades per refrescar-se

Entrevista a Claudia Rodríguez, presidenta de l'Agrupació de Balls Populars

 

Les colles de l'Agrupació Popular de Cubelles ja estan preparades per sortir aquest divendres 11 d'agost al vespre pels carrers de Cubelles. En aquesta ocasió, els integrants de l'Agrupació lluiran la samarreta commemorativa dels 20 anys de les timbaleres i els diablets com a protagonista. Les diferents colles sortiran a partir de les 20h, des de la plaça de la Vila, des d'on iniciaran el seu recorregut per diversos carrers del municipi, amb les corresponents parades per refrescar-se. 

 

L'estrena de la samarreta es farà coincidint amb l'assaig general de l’Agrupació de Balls Populars, que tindrà lloc el divendres 11 d'agost a les 20:00h. pels carrers de Cubelles. El punt de partida serà plaça de la Vila.

L'Hort del Rector comptarà amb servei de bar, que també servirà entrepans, tot gestionat per la mateixa Agrupació de Balls Populars. A partir de les 23.30 h., hi haurà ball amb els grups de versions La Fresca i La Banda del Coche Rojo. En aquest acte hi haurà instal·lat el Punt lila dins de la campanya #CubellesDiuNOaLesViolenciesMasclistes (671 04 07 81).

 

Dilluns, 14 d’agost, a les 11.50 h., hi haurà toc de matinades a càrrec dels grallers de l‘Agrupació de Balls Populars de Cubelles des del cloquer del campanar. A les 12.00 h., a la plaça del Castell, llançament dels dotze morterets i repic de campanes de Festa Major. A continuació, als Jardins de Can Travé, pregó de Festa Major, a càrrec de Montserrat Antó i Salom.

 

A les 18.30 h., a la plaça de la Vila, exhibició de balls de les colles de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles i, tot seguit, cercavila popular. En arribar a la plaça del Mar, ballada conjunta de tots els balls de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles. El recorregut serà el següent: pl. de la Vila, c. Major, c. de Víctor Balaguer, c. de Joan Roig i Piera, pg. de Narcís Bardají, av. Mediterrani i arribada a la pl. del Mar. A les 23.00 h., al passeig Marítim, castell de focs d’artifici i, tot seguit, cercavila nocturna de l’Agrupació de Balls Populars.

 

L'entitat espera que "les colles de foc puguin sortir amb normalitat i  i no els afecti la situació de sequera i els Plans que s'activin per l'elevat risc d'incendi". En aquest sentit, Rodríguez ha recordat els canvis que ja s'han establert degut a la situació que hi va haver l'any passat. De fet, "les colles de foc van actuar per la Setmana Cultural i no per la Festa Major Petita. Ara caldrà veure què passa per Festa Major", ha assenyalat la presidenta de l'ABP. 

 

El 14 d'agost a les 0.30 h., a la plaça del Mar tindrà lloc el ball de l’empalmada amb D-Covers i Hey Pachucos. En aquest acte hi haurà instal·lat el Punt lila dins de la campanya #CubellesDiuNOaLesViolenciesMasclistes (671 04 07 81).

 

La programació seguirà el dimarts, 15 d’agost, a les 10.45 h., a l’església Santa Maria de Cubelles amb l'entrada d’ofici i missa solemne. Serà el moment de l'ofrena a la Mare de Déu dels productes dels pagesos de Cubelles que anirà a càrrec de la colla de Timbaleres i Diablets de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles.

 

Aproximadament cap a les 12.30 h., es farà la sortida d’ofici  i tot seguit la cercavila i la ballada final d’exhibició de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles, a la plaça de la Vila. El recorregut serà el següent: pl. de Santa Maria, c. de Colom, pl. de la Font, c. d’Àngel Guimerà, c. de Joan Roig i Piera, c. de Víctor Balaguer, c. Major i pl. de la Vila.

 

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles