Celebrada la 2a Jornada Tècnica d’Edificació i Rehabilitació Sostenibles, sota el lema ‘Construïm un Garraf més eficient’ a la nova biblioteca

21 de setembre de 2023


Les diferents taules van exposar les possibilitats d’avançar en l’eficiència energètica i la sostenibilitat dels edificis, amb la participació de representants de gremis, empreses, administracions, tècnics i polítics de la comarca

L'agència Node Garraf ha organitzat a Cubelles la jornada Construïm un Garraf més eficient, sobre els avenços i les noves tendències en l’edificació i la rehabilitació. La biblioteca municipal ha reunit aquest dimecres 20 de setembre representants de gremis, empreses i administracions per exposar les possibilitats d’avançar en l’eficiència energètica i la sostenibilitat dels edificis. La regidora de Promoció Econòmica, Núria Planas, ha insistit que és un moment important per traslladar a la població i a les empreses, les oportunitats que ofereixen les ajudes europees.

En aquest sentit, Núria Planas, regidora de Promoció Econòmica, convida a tothom a fer ara unes inversions que millorin els seus habitatges, locals o edificis.

Segons l’Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf (NODE), la cita ha explorat models de construcció i maneres de fer més sostenibles i un ús més eficient de l’aigua i els recursos energètics.

 

La jornada ha agafat el fil de l'edició precedent, el març de 2022, també celebrada a Cubelles, per posar en evidència la importància econòmica del sector de la construcció i les activitats professionals que l’envolten, que sumen més del 10% del PIB comarcal. 

 

En la taula final, titulada 'Estímuls fiscals, facilitats o topalls burocràtics' per part dels Ajuntaments hi han pres part regidors d’urbanisme i obres de Vilanova, Sitges, Ribes, Olivella i Cubelles i ha comptat amb la directora de Ràdio Cubelles, Àngels Fuster, de moderadora.

La renaturalització de les platges amb la implantació d'un sistema dunar, la protecció del corriol, la instal·lació de plaques solars en les noves construccions o en la rehabilitació d'edificis van ser alguns dels temes exposats per part del regidor d'Espai Públic i Infraestructures de l'Ajuntament, Josep Maria Hugué.

A banda d'això, Hugué, va parlar de les mesures promogudes en els Plans d'Acció per l'Energia Sostenible i Clima (PAESC), als quals l'Ajuntament hi està adherit des del juliol del 2016. En aquest sentit, va parlar de la bonificació de l'IBI per qui tingui instal·lades plaques solars.

 

La jornada que va iniciar-se amb l'obertura que va anar a càrrec de Núria Planas, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cubelles qui va donar la benvinguda a la cinquantena d'assistents.

 

Durant tot el matí es van anar desenvolupant les diferents taules: Apunts sobre la disponibilitat de recursos minerals i evolució dels efectes del canvi climàtic, Gestió del cicle de l’aigua: mesures d’estalvi i ús de fonts alternatives d’abastament, Mesures de rehabilitació energètica, Escala de gravetat de danys en edificis, El concepte "passivhaus", model de construcció sostenible i eficiència energètica, Els nous requeriments en la construcció i la rehabilitació de naus industrials i Estímuls fiscals, facilitats o topalls burocràtics per part dels Ajuntaments.

La jornada es va tancar amb una cloenda per part de Josep Casas, subdirector general d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya i Rosa Fonoll, alcaldessa de Cubelles.

En els propers dies les diferents taules estaran disponibles a la carta des del portal (radiocubelles.cat).


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles