Celebrada la 19a Festa per una Societat Inclusiva del Garraf a Cubelles

23 de maig de 2022


Cercavila, tallers, actuacions en directe i parlaments amb la participació d'alumnat de les escoles i instituts del municipi van omplir la jornada d'activitats dedicades a la inclusivitat

Notícia sobre la 19a Festa per una Societat Inclusiva del Garraf

 
Cubelles ha estat la seu de la 19a edició de la Festa per una Societat Inclusiva, que organitza la Coordinadora d'entitats, centres, de ciutadans i ciutadanes del Garraf. Després de dos anys en pandèmia, la festa va poder recuperar el passat dissabte 21 de maig la seva presencialitat en una jornada que va tenir lloc a la plaça del Mercat. Aquest any, la madrina havia de ser la Joana Massó Rodríguez, artista, dissenyadora i investigadora de distòpies socials; però, per motius de salut, no va poder ser a l'acte. Malgrat tot, es va poder escoltar el seu discurs en veu d'una altra persona durant els parlaments que hi van haver a la festa.
 
Els actes van començar a les 16.30 h a la plaça Melcior Güell amb una cercavila amb les timbaleres de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles que va estar encapçalada per la Comissió de la Diversitat de l'escola Vora del Mar. A les 17 h va ser el torn de les activitats que es van anar desenvolupant a la plaça del Mercat. De fet, es van programar fins a una trentena de tallers. També hi va haver l'actuació del pallasso Muniatto Xou i l'espectacle de circ Detatu que va anar a càrrec de Quique i Sergi. La cloenda va tenir lloc cap a les 20.00 h. i va ser de la mà del col·lectiu de dansa integrada 'Liant la troca'.
 
En el transcurs de la jornada hi van haver parlaments dels diversos moviments socials que organitzen aquesta Festa per una Societat Inclusiva, amb la participació de diferents joves i infants dels instituts i escoles de Cubelles.
 
Així mateix, per tal de donar a conèixer aquest esdeveniment, es va convocar el concurs d'Instagram "Fotografia la Festa". Per poder participar calia fer-se seguidor o seguidora del compte @festaperunasocietatinclusivagarraf i etiquetar les fotografies amb #juntsxla19festa.
 
Paral·lelament, el Centre Social Joan Roig i Piera de Cubelles ha acollit l'exposició 'Les imatges de la festa' en la qual es mostra un recull d'imatges de les edicions anteriors.
 

Recupera els parlaments de la 19 Festa per una Societat Inclusiva del Garraf 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles