Pregó, castell de focs, cercavila nocturna i ball de l'empalmada, actes programats d'aquest diumenge 14 d'agost

12 d'agost de 2022


L'activitat s'iniciarà al matí amb el toc de matinades a càrrec dels grallers de l'ABP des del cloquer del campanar per seguir amb els dotze morterets i el pregó. A la tarda es reprendrà l'activitat amb les cercaviles dels balls populars, el castell de focs i el ball de l'empalmada

Entrevista a Ester Soler, regidora de Cultura

 

El diumenge 14 d'agost serà un dels dies més intensos de la Festa Major de Cubelles. Un dels actes que més agraden és el tradicional castell de focs d’artifici que enguany està programat a les 23.00 h., al passeig Marítim. Tot seguit tindrà lloc la cercavila nocturna dels balls populars, amb la col·laboració de GIRC.

 

*Davant l'activació del nivell 3 del pla alfa per perill d’incendi a Cubelles i a tot el Garraf així com a l'activació en fase de prealerta del pla INFOCA, des de l'Ajuntament s'informa (en data 13 d'agost) que estan en contacte permanent amb les autoritats competents i que no es prendrà fins al darrer moment cap decisió en relació als espectacles de foc programats per la Festa Major de Cubelles. Demanen que la gent segueixi les indicacions dels organismes competents.

 

L'activitat de diumenge 14 d'agost s'iniciarà a les 11.50 h., amb el toc de matinades a càrrec dels grallers de l‘Agrupació de Balls Populars de Cubelles des del cloquer del campanar. A les 12.00 h., a la plaça del Castell, llançament dels dotze morterets i repic de campanes de Festa Major. A continuació, als Jardins de Can Travé, pregó de Festa Major, a càrrec de Xavi Toscano i Granell.

 

I a les 18.30 h., a la plaça de la Vila, hi haurà l'exhibició de balls de les colles de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles i, tot seguit, cercavila popular. En arribar a la plaça del Mar, ballada conjunta de tots els balls de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles. El Recorregut serà el següent : pl. de la Vila, c. Major, c. de Víctor Balaguer, c. de Joan Roig i Piera, pg. de Narcís Bardají, av. Mediterrani i arribada a la pl. del Mar.

 

A les 23.00 h., al passeig Marítim, castell de focs d’artifici i, tot seguit, cercavila nocturna dels balls populars, amb la col·laboració de GIRC. I a les 0.30 h., a la pl. del Mar, ball de l’empalmada amb les orquestres Bandau, Dj Ferry Lip  i La Banda del Coche Rojo.  En aquest acte hi haurà instal·lat el Punt lila dins de la campanya Cubelles Diu NO a Les Violencies Masclistes (671 04 07 81).

Pregoner a punt

Xavier Toscano, és el nou pregoner de la Festa Major.  El jove activista cultural i periodista cubellenc li fa molta il·lusió l’encàrrec que li van fer fa tres mesos. En una entrevista a l'emissora municipal, Toscano, assegura que el pregó ja està escrit. De fet, aquests darrers dies abans de pronunciar-lo l'està rellegint i afegint detalls, però aviat l’imprimirà i el deixarà guardat fins al dia del pregó.

 

Malgrat la seva joventut, en Xavi Toscano ha estat vinculat de forma molt activa amb múltiples entitats culturals de Cubelles. Gairebé ha participat de totes les colles de l’Agrupació de Balls Populars i és coautor del llibre ‘20 anys de l’Agrupació de Balls Populars’; és fundador de l’entitat juvenil El Peix agulla, que va crear el projecte TeleCubelles i que després es va fusionar amb l’associació de joves El Cubell, amb qui ha impulsat una de les festes més genuïnes de la nostra vila, com el Cerkabirra. Durant la seva estada a Ràdio Cubelles, parlava de la seva vinculació amb els balls de l'ABP.

 

Durant la conversa també parla de la seva professió com a periodista.

I és que la seva passió sempre ha estat la ràdio, ha dit Toscano.

 

L’alcaldessa Rosa Fonoll va tancar la presentació del cartell i el programa de la Festa Major 2022 fent una crida a la participació amb seny de tots els actes, perquè es necessita recuperar la normalitat que s'ha perdut en les darreres dues edicions. Des de l'Ajuntament també s'agraeix a totes les persones que fan possible la Festa Major d'enguany l’esforç que fan aquests dies perquè tota la població puguem gaudir d’un extens i variat programa d’activitats, des de l’autora del cartell, el pregoner, la comissió de festes o tots els departaments municipals, començant per Cultura.

 

Activitats infantils, esportives i musicals

Com sempre, el programa de Festa Major està farcit d’actes per a tots els públics. Així, els infants van poder gaudir aquest dimarts, 9 d'agost d'un taller de sal de colors, organitzat per Cubelles Solidària, així com també ho va poder fer divendres passat amb el el taller del molinet de vent. Altres actes destacats és la festa holly del dimarts 9 a les 21.00h. a la plaça Pere Quart. Un altre acte que  va tornar per la Festa Major per segon any va ser el supertobogan que hi va haver instal·lat el dimecres 10 a la baixada del passeig de Vilanova, de les 11.00h. a les 13.00h. i de 16.00h. a 19.00h. Finalment, destaca l’espectacle de circ l’Art del somni. que es farà el dimarts 16 d'agost a les 19.00h. a càrrec d'Alessia Virgilio.

 

Pels amants de l’esport, enguany l’oferta s'ha centrat en el Motocròs Vila de Cubelles, celebrat el 6 d'agost, la 51a edició del Trofeu Cubelles de vela que organitza el CM Cubelles el dissabte 13 i diumenge 14, el torneig nocturn de tennis per parelles del CT Cubelles de dissabte 13, o el dissabte 20 d'agost, amb el tradicional partit de futbol de Festa Major que suposa la presentació del nou projecte de Francesc Caparrós ‘Capa’ al capdavant de la banqueta del primer equip del CF Cubelles.

 

La música també té el seu espai. La festa holly de dimarts 9 d'agost que va comptar amb una animació amb Dj, a la plaça Pere Quart. Mentre que el grup de versions La Traca i Dj Rulu tancaran l’assaig general del divendres 12 d'agost a la plaça del Mercat. El grup tribut a Aretha Franklin, Think, protagonitzarà la nit de jazz el dissabte 13 d'agost a la plaça de la Vila. Les orquestres Bandau, Dj Ferry Lip i La Banda del coche rojo capitalitzaran el ball de l’empalmada de diumenge 14 d'agost a la plaça del Mar. I l’orquestra Maravella farà doblet  el dilluns 15 d'agost amb el concert i ball de Festa Major al pati de l’escola Charlie Rivel.

 

Un any més, els actes de la Festa Major 2022 acabaran amb la celebració de la sisena edició del Festival de novel·la negra del Garraf, Cubelles Noir, al Centre Social Joan Roig i Piera.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles