Bon balanç de les primeres visites guiades al jaciment de la Mota de Sant Pere

12 d'abril de 2021


La propera jornada d'aquesta activitat, que es portarà a terme amb grups reduïts i cita prèvia, està programada pel 25 d'abril

Entrevista amb Dani López d'Arqueovitis i amb César López, un dels participants de la visita guiada

 

Es mantenen les visites guiades al jaciment de la Mota de Sant Pere organitzades per la regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament de Cubelles. La propera jornada tindrà lloc el 25 d’abril en dues sessions, a les 10h. i a les 12h., amb grups reduïts i cita prèvia. Els participants que s’inscriguin a l'activitat gratuïta podran visitar el jaciment i conèixer quins descobriments s’han fet fins ara sobre la conservació d'aquesta gran ciutat portuària ibèrica. L’activitat es realitzarà amb les diferents mesures de seguretat dictades pel PROCICAT. Les inscripcions s'activaran en els propers dies a través d'un formulari web des de l'espai de l'agenda a www.cubelles.cat.

 

El passat diumenge 11 d'abril es va portar a terme una de les diverses visites guiades que s'estan portant a terme al jaciment ibèric. En aquesta visita, els participants van tenir l'oportunitat de visitar una de les zones on es troba un dels edificis del jaciment que recentment ha estat restaurat. Es tracta d'un edifici singular amb tres àmbits del segle IV abans de la nostra era. Els seus indicis indiquen que tenia unes funcions de culte per a la comunitat on es feien rituals. De fet, en aquest edifici s'hi ha trobat un altar amb diferents enterraments de sacrificis d'animals i també d'un nadó.

 

Ràdio Cubelles va estar present en aquesta visita guiada i va recollir el balanç de les primeres activitats realitzades al jaciment, a través d'una entrevista a Dani López, director de les excavacions de la Mota. També va recollir l'opinió d'un dels visitants, César López.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles