Avui comença la 9a Mostra de Pallassos i Pallasses que retrà homenatge a Paulina Schumann

29 de juliol de 2021


La programació s'iniciarà a partir de les 18.00 h. amb els tallers infantils 'Apicirc'. Seguirà amb 'Remember Show' de la companyia Teatre Mòbil i Marcel Gros; l'homenatge a Paulina Schumann, filla adoptiva de Cubelles, amb motiu del seu centenari; i es tancarà amb 'La Marabunta' de la companyia Guillem Albà & La Marabunta

Aquest dijous 29 de juliol s'inicia la 9a Mostra de Pallassos i Pallasses que es celebrarà enguany dos dies, fins aquest divendres 30 de juliol. L'esdeveniment es repartirà en diversos espais municipals com ara els jardins de Can Travé; les places de la Vila, Mercat i Jaume Marsé o el carrer Major. Inclourà vuit espectacles i un homenatge dedicat al centenari de Paulina Andreu Rivel Schumann, filla adoptiva de Cubelles i gran dama del circ europeu del segle XX qui va morir el 9 d'octubre de 2020 i hauria fet cent anys el febrer d’aquest 2021.

 

El reconeixement a Paulina Andreu Schumann coincideix en el mateix any del 125è aniversari del naixement del seu pare, el fill il·lustre Josep Andreu Lasserre Charlie Rivel.

 

Per a celebrar les dues efemèrides, l’Ajuntament de Cubelles ha preparat un emotiu acte que tindrà lloc el 29 de juliol a les 22.00 h. als jardins de Can Travé. L’homenatge el dirigirà el crític i docent de circ Jordi Jané i comptarà, entre d’altres sorpreses, amb la projecció d’un vídeo sobre la trajectòria professional de Paulina Schumann i la importància de Charlie Rivel en aquest camí.

 

El mateix Jané, el clown Florenci Gensi Mestres, del circ alemany Roncalli, i l’amazona cubellenca Cristina Tarragó, tindran un paper molt destacat en aquest record que pretén reviure, per un moment, l’esperit de Paulina Schumann, Premi Nacional del Circ 2008.

 

També durant els dos dies que es celebra la Mostra es podran veure espectacles de renom a Catalunya com La Marabunta del vilanoví Guillem Albà o Veus que no veus de Pepa Plana. I, a banda, tindran cabuda propostes de les companyies La Bella Tour, La Intrèpida, Circ Vermut, Cap i Cua, Teatre Mòbil i Marcel Gros o Pessic de Circ.

 

La regidora de Cultura, Ester Soler, ha destacat la consolidació de la Mostra que destaca, enguany, per la rellevància que tindrà amb l'homenatge a Paulina Andreu Rivel Schumann pel seu centenari i perquè creix en dos dies encarant l'any que ve el seu decenni. El pressupost d'aquesta 9a edició és de 30.000€ (20.568€ els aporta l'Ajuntament; 5.500€ per part de la Diputació i 3.932,50€ la Generalitat a través del programa punt cat)

Soler no ha volgut desvetllar les sorpreses de l'homenatge a la Paulina, però ha volgut agraïr la implicació de Jordi Jané, crític i docent de circ; i a Pep Callau, pallasso cubellenc, en la seva organització.

Per la seva babsa, el pallasso cubellenc i presentador de la Mostra, Pep Callau, ha destacat que, tot i les circunstàncies actuals per la pandèmia, la cultura creix arribant a la 9a edició. Callau ha posat en valor el nivell de qualitat de la programació que conté diversos espectacles, excel·lents, en una mostra consolidada a la comarca del Garraf.

Callau ha destacat el bon nivell d'espectacles que oferirà aquesta 9a Mostra de Pallassos i Pallasses de Cubelles.

Finalment, l'alcaldessa Rosa Fonoll ha posat en valor el caliu que sempre ha rebut Paulina Schumann a la vila.

Fonoll també ha recordat els inicis de la Mostra ara fa nou edicions.

La programació de la Mostra es pot consultar des del portal web de l'Ajuntament (cubelles.cat). També, l'emissora municipal Ràdio Cubelles ha entrevistat al conjunt de companyies que estaran a Cubelles els dies 29 i 30 de juliol. (Recupera-les a la carta)

 

 

 

Programació 9a Mostra de Pallassos i Pallasses de Cubelles

Dijous, 29 de juliol

  • De les 18.00 h. a les 21.00 h., als jardins de Can Travé, Espai 3, tallers infantils Apicirc, una zona interactiva per a nens i nenes de 0 a 3 anys, de la Cia. Pessic de Circ. Clica enllaç per veure com són els tallers
  • A les 19.00 h., al carrer St. Antoni, Espai 2, Remember Show de la companyia Teatre Mòbil i Marcel Gros. Clica l'enllaç per veure l'espectacle.
  • A les 22.00 h., als jardins de Can Travé, Espai 1, Homenatge a Paulina Schumann, filla adoptiva de Cubelles, amb motiu del seu centenari (17.2.1921-9.10.2020).
  • A les 22.30 h., als jardins de Can Travé, Espai 1, espectacle La Marabunta de la companyia Guillem Albà & La Marabunta. Clica l'enllaç per veure l'espectacle.

Divendres, 30 de juliol

 

Segueix la 9a Mostra de Pallassos i Pallasses de Cubelles a través d'entrevistes als seus protagonistes, des dels programes especials 'Circ d'Estiu' de Ràdio Cubelles. Els diferents espais dedicats a la Mostra es podran escoltar, de dimarts a divendres a les 11:00 h i a les 23:00h., dins la segona part del magazín 'Cubelles a les 10' de Ràdio Cubelles.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles