Aprovat un pas més en la concessió de la gestió del servei d’aigua

14 de febrer de 2022


El govern local opta per un contracte a 25 anys que inclogui un esforç d'inversió inicial de 4 milions d'euros.

La concessió nova de la gestió del servei d’aigua municipal es podria enllestir aquest any. El govern local ha sol·licitat una estructura de costos per poder elaborar els plecs de la licitació. El regidor de Medi Ambient i Espai Públic, Josep Maria Hugué, ha explicat en declaracions a Ràdio Cubelles que treballen per signar un contracte a 25 anys que inclogui un esforç d’inversió inicial d’uns 4 milions d’euros en la xarxa de subministrament i clavegueram.

El govern local confia que aquest mateix 2022 es pugui enllestir tot el procés de contractació del servei.

A més a més, Hugué ha comentat que el canvi de contracte també suposarà un increment de preus.

La gestió del servei municipal de l’aigua funciona amb un contracte caducat i prorrogat des de fa més de deu anys. Actualment està en mans d'AGBAR, que va absorbir l’empresa SOREA.

 

Paral·lelament, el govern local veu amb bons ulls la possibilitat que la Generalitat instal·li una dessalinitzadora a Cubelles, una infraestructura pensada per a un període a cinc o deu anys vista. La dessalinitzadora donaria seguretat d'abastiment tant a Cubelles com a tota la zona en moments de sequera com l'actual. I també s'alleugeriria l'ús dels sistemes d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) i d'Aigües de Tarragona dels quals arriba l'aigua actualment.

El regidor Josep Maria Hugué, n’ha donat més detalls, com que la ubicació prevista és als antics dipòsits de combustible de la Tèrmica.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles