Finalitzen els treballs de consolidació i restauració d'un dels edificis del jaciment de la Mota de Sant Pere

9 d'abril de 2021


Aquestes feines han consistit en l'adequació tant dels límits dels murs i l'altar presents com dels seus sòls per a preparar-los per a una futura excavació

Entrevista a Mireia Sabaté de la cooperativa Arqueovitis

 

Aquest divendres, 9 d'abril han quedat acabats els nous treballs realitzats al jaciment de la Mota de Sant Pere. La intervenció ha consistit en la restauració i consolidació dels murs i l'altar presents a l’estructura 1 del jaciment (anomenat "edifici 1"), adequant els límits i els sòls per a preparar-los per a una futura excavació. A més, per tal d’evitar el creixement de les herbes dins els recintes s'ha posat tela geotèxtil i grava. Els treballs, que han tingut una durada d'uns quinze dies, es van adjudicar per un import de 7.000€ a la cooperativa Arqueovitis, responsable de les excavacions realitzades a la Mota en les campanyes (2018-2019 i 2019-2020).

 

En una entrevista a Ràdio Cubelles, Mireia Sabaté, directora d'aquests treballs de consolidació i manteniment de la cooperativa Arqueovitis ha explicat que "amb aquesta actuació el què s'ha aconseguit és poder preservar aquest edifici, sense haver-lo de cobrir perquè la gent el pugui gaudir i entendre correctament". Pel que fa a les seves característiques, Mireia Sabaté ha afegit que "es tracta d'un edifici singular amb tres àmbits del segle IV abans de la nostra era". Els seus indicis indiquen que "tenia unes funcions de culte per a la comunitat on es feien rituals ja que s'ha trobat un altar amb diferents enterraments de sacrificis d'animals i també d'un nadó".

 

El desig de la cooperativa Arqueovitis és seguir excavant en el mateix entorn en el qual es va descobrir aquest poblat iber per recopilar més informació sobre l'existència d’un port púnic a la vila. Així com acotar quina era la dimensió real d’aquesta ciutat portuària que podria haver estat la porta d’entrada del vi cap al Penedès. Mireia Sabaté ha fet balanç de la tasca realitzada fins ara al jaciment durant les darreres campanyes realitzades a la zona.

 

D'altra banda, es mantenen les visites guiades al jaciment de la Mota de Sant Pere que estan programades el primer i tercer diumenge de cada mes. Els participants que s’inscriguin a l'activitat gratuïta podran visitar el jaciment i conèixer quins descobriments s’han fet fins ara sobre la conservació d'aquesta gran ciutat portuària ibèrica. Precisament, aquest diumenge 11 d'abril s'ha programat una d'aquestes visites que es realitzarà en grups reduïts i amb les diferents mesures de seguretat dictades pel PROCICAT.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles