Acabat el documental Fortificacions oblidades que rescata la memòria de les fortificacions i els búnquers de Cunit, Calafell i Cubelles

11 de maig de 2019


El documental s'estrena aquest dissabte 11 de maig a les 18h a la sala de plens de l'Ajuntament de Cunit. A Cubelles, està previst que es presenti la primera setmana del mes de Juny.

Entrevista Laureano Clavero (cliqueu sobre l'enllaç)

 

La productora Mirasud ha acabat el documental Fortificacions oblidades que rescata la memòria de les fortificacions i els búnquers de Cunit, Calafell i Cubelles. Son 60 minuts que narren la seva història amb imatges històriques, els seus planells i la seva funció.

 

El director Laureano Clavero, ha comptat amb historiadors com Adrián Cabezas, autor d'un treball sobre les defenses de costa a Catalunya i Xavier Hernández, especialitzat en la Guerra Civil. També ha participat l'arqueòleg Jordi Ramos.

 

El documental s'estrena aquest dissabte 11 de maig a les 18h a la sala de plens de l'Ajuntament de Cunit. A Cubelles, està previst que es presenti la primera setmana del mes de Juny. També es presentarà a diferents festivals de cinema històrics.

 

Cunit també portarà a terme aquest dissabte una recreació històrica de la Guerra Civil està organitzada pel Grup de Recreació Històrica “XV Brigada Mixta” i el Grup de Recerca DIDPATRI de la Universitat de Barcelona amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme i Patrimoni. També es compta amb la participació del Servei Històric del Cos dels Mossos d’Esquadra i Recreadors de la UB.

 

La recreació es desenvoluparà entre l’Avinguda Tarragona i la platja, a l’entorn del carrer Francesc Macià. Al llarg del matí els serveis de megafonia alternaran musica de l’època, amb explicacions generals sobre la recreació i discursos a càrrec dels comissaris. Es simularà l’atac del “sabatetes”, un dels hidroavions Heinkel He 59, els quals atacaven la costa catalana.

 

L’horari de la recreació serà el dissabte 11 de maig de les 10 hores fins a les 14 hores. Els visitants podran seguir lliurement un itinerari per visitar els llocs, on els recreadors explicaran els diversos aspectes de la vida quotidiana, els processos de fortificació, les armes, higiene, alimentació, etc. També hi haurà visites guiades gratuïtes per a les persones que ho demani a les 12h i 13 h. Caldrà apuntar-se en el lloc de control de l’accés.

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles