Cubelles celebrarà la 7a Setmana de Consum Responsable, del 18 al 28 de Novembre

2 de novembre de 2022


S'han programat diverses activitats de sensibilització i tallers escolars per conscienciar sobre el consum responsable i l'impacte com a consumidors a la terra i al nostre entorn

Imma Laborda, tècnica de Turisme i Consum i Mercat

 

L'Ajuntament ja té a punt la 7a Setmana de Consum Responsable que es portarà a terme del 18 al 28 de novembre. En aquesta ocasió coincideix amb la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. 

 

L'objectiu és oferir un conjunt d’activitats i tallers adreçats a diferents públics per conscienciar sobre el consum responsable i l'impacte com a consumidors a la terra i al nostre entorn. Es cerca promoure una manera diferent i responsable de consumir just a les portes de les compres de Nadal. A la necessitat de comprar de manera més racional i equilibrada, s'hi suma el compromís de reduir la nostra petjada de carboni i avançar cada cop més cap un futurs net i mediambientalment sostenible. 

 

Al llarg de les dues darreres setmanes del mes de novembre es concentraran un conjunt d'activitats organitzades per les Regidories de Consum, Medi Ambient, Turisme, Esports, Benestar Social i Gent Gran. Igualment es posen en valor i s'inclouen al programa accions organitzades per entitats i empreses que treballen al municipi amb iniciatives que promouen la sostenibilitat i el compromís social com és el Consell Comarcal del Garraf, Medi Natural i Litoral i el GEPEC, entre d'altres. No només es faran accions adreçades a la ciutadania i als visitants, sinó també n'hi hauran destinades a les escoles i instituts de la vila, amb tallers escolars de temàtica dedicada al consum. 

 

Seguint amb la iniciativa de fer un comerç de proximitat i foment de la mobilitat, des de l'organització, es facilitarà uns vals de descompte per les tres botigues de reparació i venda de bicicletes del municipi a totes les persones que participin en alguna activitat de la 7a Setmana de Consum Responsable.

 

Programació 7a SETMANA DE CONSUM RESPONSABLE

Del 18 de novembre al 28 de novembre de 2022

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

 

Divendres 18 de novembre de 2022

 

ACTIVITATS DE SENSIBILITZACIÓ

 

Parada solidària de teles africanes

Compra i col·labora amb l’associació de l’ONG Balukunda de Gàmbia. Són productes fets amb teles africanes i treballades pel grup de dones Puntades amb Cor. Balukunda té com a objectiu defensar la vida digna dels diferents col·lectius, on és l’única solució als problemes de la immigració i la lluita contra la pobresa.

Organitza: Associació Balukunda

Hora:  De 10h a 14h

Lloc: Mercat dels divendres 

 

Taller de reciclatge de productes de Nadal

Taller per aprofitar les llanes i les boles de Nadal de l’arbre, trencades o malmeses per nous productes de decoració nadalencs. L’esperit del taller és la prevenció de residus i el reaprofitament de robes i material que es llençaria i es dona un nou ús. Li tornem a donar vida i color.

Organitza: Associació Balukunda

Hora: De 10h a 14h

Lloc: Mercat dels divendres 

 

Campanya estalviem llum

Campanya centrada a fomentar la renovació de bombetes  tipus leds que generen un menor impacte ambiental i ajuden a reduir el consum elèctric. Porta la teva bombeta antiga i et donarem un val de descompte del 50% per comprar bombetes leds a bescanviar a la Ferreteria de l'Oscar.

Organitza: Servei Públic de Consum de Cubelles

Hora: De 11h a 13h    

Lloc: Mercat dels divendres 

 

Dissabte 19 de novembre de 2022

 

Jornada pels Drets de la Infància

“L’hort, jardí d’infància

Activitat: El jardí i la natura és el medi on la canalla pot gaudir de més estímuls per a l’aprenentatge a través de l’experiència. L’hort és un espai obert a les famílies. Us oferim un espai familiar de joc lliure i ludoteca per a infants i nadons. I un taller ecoartístic per a les nenes i nens més grans, pintura amb tints natura.

Organitza: Cooperativa Tapurna

Hora: De 11h a 13   

Lloc: Hort comunitari de Can Travé 

 

Diumenge 20 de novembre de 2022

 

Cursa Finques Ferrer 5K-10K Cubelles 2022

La sostenibilitat econòmica, sociocultural i mediambiental de Cubelles són el pilar fonamental per dur a terme aquest esdeveniment. La implicació del comerç local, la restauració local i l’Associació Cubelles Comerç serveix per fer valdre aquest sector i potenciar la seva presència a totes les persones, participants i visitants. La sostenibilitat sociocultural és la guia per tal d’oferir un matí d’esport i alegria, on tothom hi tingui cabuda. Tindrem com a convidats el grup Tots Junts Correm, conformat per famílies amb integrants amb mobilitat reduïda i que lluiten per la inclusió en tota mena de curses. En l’àmbit mediambiental es comptarà amb la presència de Custòdia Platges Garraf, una organització que té com objectiu “zero residus en el Medi Ambient” i que farà la cursa duent a terme el plogging que consisteix a córrer mentre es recull brossa que es troba per terra.

Organitza: Som Experiències

Hora: De 8h a 14h    

Lloc: Poliesportiu

 

Divendres 25 de novembre de 2022

 

ACTIVITATS DE SENSIBILITZACIÓ

 

Parada solidària de teles africanes

Compra i col·labora amb l’associació de l’ONG Balukunda de Gàmbia. Són productes fets amb teles africanes i treballades pel grup de dones Puntades amb Cor. Balukunda té com a objectiu defensar la vida digna dels diferents col·lectius, on és l’única solució als problemes de la immigració i la lluita contra la pobresa.

Organitza: Associació Balukunda

Hora: De 10h a 14h

Lloc: Mercat dels divendres 

 

Taller de reciclatge de productes de Nadal

Taller per aprofitar les llanes i les boles de Nadal de l’arbre, trencades o malmeses per nous productes de decoració nadalencs. L’esperit del taller és la prevenció de residus i el reaprofitament de robes i material que es llençaria i es dona un nou ús.  Li tornem a donar vida i color.

Organitza: Associació Balukunda

Hora: De 10h a 14h

Lloc: Mercat dels divendres 

 

Campanya estalviem llum

Campanya centrada a fomentar la renovació de bombetes a tipus leds que generen un menor impacte ambiental i ajuden a reduir el consum elèctric.

Porta la teva bombeta antiga i et donarem un val de descompte del 50% per comprar bombetes leds a bescanviar a la Ferreteria de l'Oscar.

Organitza: Servei Públic de Consum de Cubelles

Hora: De 11h a 13h    

Lloc: Mercat dels divendres 

 

Reparatruck

El projecte de la REPARATRUCK està impulsat per l’entitat d’economia social i solidària Solidança, i té com a objectiu, per una banda posar les reparacions a les places i carrers de la ciutat, transformant la capacitat de la ciutadania per aprendre a reparar en una eina per a la prevenció de residus. Per altra banda, també vol impulsar que la ciutadania aprengui a fer les reparacions fàcils i més comunes dels seus electrodomèstics, i de manera segura.

 

La REPARATRUCK és una unitat mòbil d’autoreparació que el divendres al mercat es posa a disposició de tota la ciutadania. El vehicle disposa de totes les eines necessàries i compta amb una persona tècnica especialitzada disposada a ajudar i ensenyar a reparar petits electrodomèstics, aparells electrònics i bicicletes.

Organitza: Consell Comarcal del Garraf. Servei de Medi Natural i Litoral

Hora: De 10h a 13h     

Lloc: Mercat dels divendres 

 

TALLERS ESCOLARS

 

Consum

Qui veu el meu perfil

L'actual desenvolupament de la xarxa d'internet i l'ús que en fem a tots els àmbits de la nostra vida, planteja la necessitat no només d'ensenyar als més joves com fer-la servir sinó també d'educar-los i donar-los eines sobre com utilitzar-la. L’activitat té l’objectiu de conscienciar als més joves sobre les conseqüències de l’ús intensiu i irreflexiu de les xarxes socials, i la quantitat de dades personals que s’emmagatzemen sobre cada un de nosaltres. Explicar l’ús de les nostres dades personals per part de les xarxes socials. Les bases de dades de perfils socioeconòmics dels usuaris.

Els perills de fer visibles dades personals a terceres persones: enganys i estafes freqüents, suplantacions d’identitat, sèxting, usurpació de dades. Contractació i compres en línia. Consells i precaucions per comprar amb seguretat a internet. El dret de desistiment

Organitza: Diputació de Barcelona

Lloc: Institut Les Vinyes

Adreçat a alumnes de 2n Eso

 

Dissabte dia 26 de novembre

 

TALLERS SENSIBILITZACIÓ

 

Taller Cosmètica Natural

Taller de cosmètica natural per preparar UNA CREMA ANTIINFLAMATÒRIA A BASE DE RUDA amb ingredients d’origen natural. T'ho podràs endur a casa!!

Organitza: Servei Públic de Consum de Cubelles.

Hora: 11h

Ubicació. Antics safareigs municipals

Per aquesta activitat cal inscripció prèvia a www.cubelles.cat

 

Little Xef

Tallers de cuina en anglès per a nenes i nens. Les receptes són creatives i fàcils perquè els infants puguin dur-les a terme sense cap mena de problema. Durant l’activitat, s’utilitzen expressions i vocabulari típics en l’àmbit de la cuina, però també es canta, es balla i es fa un petit treball manual  per complimentar la recepta.

Organitza: Kid&Us

Hora: 11h a 13h

Lloc: Mural del la Festa Major 

Per aquesta activitat cal inscripció prèvia a www.cubelles.cat

 

Visita guiada amb conta contes – Recorre Cubelles

Us convidem a conèixer la història del pirata Pocabroma. Llegirem el conte a « A la recerca d’en Charlie ». Quan acabem farem un petit treball manual que ens acompanyarà a fer el recorregut «Recorre Cubelles ». Si voleu gaudir d’un matí amb família, amb el pirata Pocabroma i la resta de personatges amb realitat virtual, veniu a la 1a trobada del « Recorre Cubelles! A la recerca d’en Charlie ».

Organitza: Som Experiències

Hora: 10h a 12h

Lloc: Oficina de Turisme Castell

Per aquesta activitat cal inscripció prèvia a www.cubelles.cat

 

Taller de compostatge

Activitat: Introducció al procés de compostatge. Beneficis i avantatges per a l’hort, i aprofitament dels residus orgànics de casa.

Organitza: Cooperativa Tapurna

Lloc: A l'hort comunitari de Can Travé.

Hora: 11 a 12.30h

 

Diumenge 27 de novembre

 

ACTIVITATS DE SENSIBILITZACIÓ

 

Medi Ambient

 

Visita desembocadura riu Foix

La visita consisteix en una passejada per l'entorn de la desembocadura i part dels marges del riu Foix. La passejada tindrà vàries parades on es faran explicacions sobre l'espai, l'ecologia i les actuacions de recuperació que s'hi duen a terme. També es dotarà a les visites de material òptic (telescopi i prismàtics) cosa que permetrà una observació d'ocells i una experiència amb la fauna molt propera.

Punt de trobada: Oficina Turisme Platja 

(Av. Mediterrani s/n - Platja Llarga)

Hora: 10h

 

Cuidem la platja de Cubelles.

Netejarem la platja de plàstic i altres deixalles. Retirarem de forma manual vegetació invasora per evitar que aquesta colonitzi les nostres platges. L’activitat es realitza en la zona de cria del corriol camanegre, una espècie protegida que pon els ous a la sorra de la platja. Amb aquestes accions ajudarem a la conservació d’aquesta i altres espècies de fauna i flora que viuen en aquest hàbitat tan degradat i afavorirem la seva recuperació. Acció de voluntariat. Cal portar guants

Organitza: GEPEC (Grup d’estudi i protecció dels ecosistemes catalans).

Lloc: Aparcament Platja de les Gavines.

Hora: 10.30h

 

Dilluns 28 de novembre 

 

TALLERS ESCOLARS

 

Consum

La cigala i la formiga se’n van a comprar

Taller adreçat a conscienciar els alumnes de cicle mitjà de primària de les conseqüències econòmiques i socials de les nostres compres i reflexionar, abans d’adquirir qualsevol producte o servei, sobre quines són les nostres necessitats.

S’incideix en les competències bàsiques de l’etapa de primària. S’aprofita la transversalitat, els valors i les actituds que el taller ens permet desenvolupar per tal d’incidir concretament en la competència social i ciutadana.

Organitza: Diputació de Barcelona

Lloc: Escola Vora Mar i Escola Mar i Cel

Adreçat a alumnes de 3er

 

Divendres 2 de desembre 

 

TALLERS ESCOLARS

 

Consum

La cigala i la formiga se’n van a comprar

Taller adreçat a conscienciar els alumnes de cicle mitjà de primària de les conseqüències econòmiques i socials de les nostres compres i reflexionar, abans d’adquirir qualsevol producte o servei, sobre quines són les nostres necessitats. S’incideix en les competències bàsiques de l’etapa de primària. S’aprofita la transversalitat, els valors i les actituds que el taller ens permet dur a terme per tal d’incidir concretament en la competència social i ciutadana.

Organitza: Diputació de Barcelona

Lloc: Escola Charlie Rivel

Adreçat a alumnes de 3er

 

Tota la gent que participi en les activitats rebrà un val de descompte de les botigues de venda i reparació de bicicletes de Cubelles:

 • ECOELECKTRONICA: 100% Descompte mà d’obra en reparacions de bicicletes i 50% descompte mà d’obra en reparacions bicicletes elèctriques.
 • CUBIKES: 10% Descompte en accessoris i roba.
 • CICLOS PEREZ: 5% Descompte en material.

Organitza:

 • Ajuntament de Cubelles
 • Regidoria de Turisme, Comerç i Fires. Departament de Consum. Oficina municipal del consumidor (OMIC)
 • Regidoria de Medi ambient
 • Diputació de Barcelona
 • Consell Comarcal del Garraf – Servei de Medi Natural i Litoral
 • Som Experiències
 •  Kid&Us
 • Associació Balukunda
 • Cooperativa Tapurna
 • GEPEC

Col·labora:

 • Botigues Ecoelektronica,
 • Ferreteria Oscar,
 • Cubikes,
 • Ciclos Perez.
 • Custodia Platges

En aquestes activitats es podran registrar imatges multimèdia amb finalitat de comunicació i informació municipal. 

Per a més informació a www.cubelles.cat consum@cubelles.cat

 

 


 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles