30 treballs opten als XXIII Premis Eugeni Molero i Albert Virella i Bloda de periodisme i investigació comarcal

8 de juny de 2021


S’hi han presentat 24 treballs en la modalitat de periodisme i 6 en la modalitat d’investigació

Un total de 30 treballs opten als XXIII Premis Eugeni Molero i Albert Virella i Bloda de periodisme i investigació comarcal que convoca el Consell Comarcal del Garraf, amb la participació de l’Associació de Periodistes del Garraf, l’Associació d’Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i el Servei Educatiu del Garraf i el suport de la Diputació de Barcelona.

 

En la modalitat de periodisme, oberta a la participació de treballs relacionats amb la comarca del Garraf, realitzats i publicats entre l’1 d’abril de 2019 i el 30 d’abril de 2021, s’han presentat 30 candidatures: 19 de periodisme escrit, 3 de periodisme audiovisual (ràdio i televisió) i 2 per a la Beca de fotoperiodisme.

 

Els treballs rebuts han estat publicats a l’Eco de Sitges, Ràdio Cubelles, Ràdio Maricel, La Vanguardia, Vilanova Blog, El Núvol, TV3 i a les revistes Experiències, Descobrir, Sàpiens i La Xermada.

 

L’albirament de dofins i balenes al Garraf, les eleccions municipals a Cubelles, el Correllengua a Sitges, la història del Mercat de Vilanova, el Centre d’interpretació de la Malvasia de l’Hospital Sant Joan Baptista, els galions perduts de la guerra dels Segadors i els primers treballs de pintor Armand Cardonda i Torrandell són algunes de les temàtiques dels treballs presentats en aquesta modalitat. Altres treballs rebuts se centren en l’impacte de la Covid-19 a la comarca.

 

En el cas de la modalitat d’investigació, hi podien optar estudis, investigacions i treballs de recerca sobre aspectes socials, culturals i històrics, artístics, econòmics, sociològics, literaris, etc. del Garraf. Els treballs havien de ser originals, inèdits, no publicats ni premiats. També podien optar als Premis estudis, investigacions i treballs de recerca realitzats exclusivament per alumnes de batxillerat dels instituts d’estudis de secundària de la comarca. A la convocatòria d’enguany s’han presentat 6 candidatures: 3 en la modalitat d’investigació i 3 en la modalitat de recerca d’estudiants de batxillerat de la comarca.

 

El jurat per a les modalitats de periodisme està conformat per Gemma Sánchez, periodista de Cubelles que ha treballat en diversos mitjans nacionals i regionals (RAC1, diari Ara, Cadena Ser) i actualment és redactora del Penedès-Garraf a l'Agència Catalana de Notícies; Jordi Lléo, periodista de Vilanova i la Geltrú, que ha estat director del Diari del Baix Penedès i sots director del Diari de Vilanova, i ha estat reconegut en dues ocasions amb els premis Eugeni Molero en la categoria de premsa escrita; i Carles Castro, fotoperiodista de Vilanova i la Geltrú, director del diari del Penedès i Garraf, Eix Diari i corresponsal de La Vanguardia, que ha estat guardonat en diverses ocasions amb els premis Eugeni Molero en la categoria de fotografia.

 

D’altra banda, el jurat per a la modalitat d’investigació està conformat per Pere Marsé, arquitecte, investigador i autor d'articles i publicacions sobre patrimoni cultural local, i vicepresident de l’Associació d’Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer; i Josep Sánchez, professor de llengua i literatura, i assessor del Servei Educatiu del Garraf.

 

Marijó Riba, llicenciada en Dret, gestora i productora cultural, regidora de cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (2011-2015), gerent de la Camerata Eduard Toldrà i presidenta de l’Associació d’Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer; Laura Marin, directora adjunta de l’Exi Diari i membre de l’Associació de Periodistes del Garraf; i Joana Carbonell, mestra d'educació infantil i primària, actualment directora del Centre de Recursos Pedagògics del Garraf i coordinadora del Servei Educatiu del Garraf, acompanyen el jurat com a representants de les entitats que donen suport i impuls als Premis.

 

La presidència del jurat en les dues modalitats està a càrrec de Robert Monzonis, president de l’àrea de cultura, patrimoni, ocupació i esports del Consell Comarcal del Garraf.

 

L’acte de lliurament dels Premis tindrà lloc el dissabte 12 de juny a les 12 h als jardins la Masia d’en Cabanyes, i comptarà amb la participació de Montserrat Comas, exdirectora de la Biblioteca Museu Víctor-Balaguer, qui farà una glosa de l’Albert Virella i Bloda. Així mateix, l’acte comptarà amb il·lustracions musicals de tipus jazzístic a càrrec del músic i compositor Esteve Molero (trombó) i de Rai Castells (guitarra). Per a assistir-hi cal fer reserva prèvia a comunicacio@ccgarraf.cat.


 • 20210527-jurat-premis Eugeni Molero-1.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles