139 casos nous de COVID-19 a Cubelles només en tres setmanes

22 de gener de 2021


L’alcaldessa Rosa Fonoll, juntament amb altres alcaldesses de tot el Penedès, s’ha reunit virtualment aquest dijous amb la consellera de Salut, Alba Vergés

Només en el que portem d’any 2021, segons les dades de la conselleria de Salut, a Cubelles s’ha passat de 461 a 600 casos positius acumulats. Un increment de 139 persones en tres setmanes  que superen les dades del pic de la segona onada de l’octubre passat, amb el brot de la residència inclòs. Un creixement de casos nous de COVID que també està afectant d’altres municipis de la comarca. En conjunt al Garraf el risc de brot és alt des de fa setmanes.

 

En aquest context territorial, l’alcaldessa Rosa Fonoll, juntament amb altres alcaldesses de tot el Penedès, s’ha reunit virtualment amb la consellera de Salut, Alba Vergés. Segons ha publicat l’Ajuntament a les xarxes socials, en la trobada s'ha informat de les darreres dades de la pandèmia i del pla de contingència instaurat a la regió. 

 

 

En el cas de l’hospital comarcal dels Camils, tal com informa el Consorci Sanitari del Penedès Garraf, ara per ara hi ha 114 pacients ingressats per la COVID.

 

En general a tot Catalunya, la situació és de xifres diàries de casos nous detectats superiors a les de la segona onada. A més, això se suma a l’atenció hospitalària que, segons la Generalitat, està arribant als límits de capacitat en diversos territoris.

 

El director del CatSalut, Adrià Comella, ha descrit així les previsions per les properes setmanes.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat la cooperació de tothom per reduir el nombre d’ingressos als hospitals.

I pel que fa a l’àmbit de tot l’estat espanyol, el director del Centre d'Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha apuntat aquest divendres que ja s'hauria superat el pic de la tercera onada.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles