13 colles geganteres participaran a la 36a Trobada de Gegants d'aquest diumenge 31 de juliol

28 de juliol de 2022


La concentració serà a les 19.00 h., a la plaça dels Pobles d’Espanya en una jornada que es tancarà amb un sopar de germanor i havaneres

Vídeo de l'actuació dels balls blancs de l'ABP durant la Setmana Cultural 2022

 

L'Agrupació de Balls Populars de Cubelles recuperarà les cercaviles de la Festa Major en els formats originals, després de dos anys a causa de les restriccions per la COVID-19. Els diferents balls locals podran tornar a viure novament les tradicionals cercaviles. Així, els gegants de Cubelles podran celebrar aquest diumenge 31 de juliol una de les jornades més esperades de la Festa Major Petita, i recuperar la seva Trobada de Gegants, que en aquesta ocasió celebra els 36 anys, i que comptarà amb la participació de tretze colles geganteres. Clàudia Rodríguez de l'ABP Cubelles explicava com es preveu la celebració d'aquest acte.

 

Pel que fa a la delegació cubellenca, hi participaran els Geganters de Cubelles amb l’Abdó, l’Assumpta i el gegantó Charlie; així com el gegant Llúpol del Cubell. També han confirmat la seva presència el Drac d'Or de l'Hospitalet de Llobregat, l'Associació Fem gegants Colla Nostra de Huesca, Tocat pel Foc de Cunit, Estimem els gegants, colla gegantera i grallera de la Societat Cultural i Recreativa de la Bisbal del Penedès, Gegants de Les Borges Blanques, Colla de Geganters i Grallers de Gràcia de Sabadell, A.G.G. de la Vall de Sitges, Gegants Bojos de Terrassa, colla de Geganters de Vilanova i la Geltrú i la colla gegantera de Les Roquetes.

 

Programació de la Festa Major Petita. Diumenge, 31 de juliol

 

  • A les 10.00 h., davant de l’Oficina de Turisme de la platja, visita guiada a la desembocadura del riu Foix. Durada: 1 h. aprox. Activitat gratuïta i adreçada a adults i infants majors de 8 anys. Recomanem portar calçat adequat, aigua, crema solar, gorra i prismàtics. Places limitades. Cal realitzar inscripció prèvia a www.cubelles.cat.
  • A partir de les 11.00 h., a la plaça del Castell, visita guiada al Castell de Cubelles.
  • A les 19.00 h., a la plaça dels Pobles d’Espanya, concentració de la 36a Trobada de Gegants.
  • A les 19.30 h., sortida de la cercavila. Recorregut: pl. dels Pobles d’Espanya, c. de la Verge de Montserrat, pg. de Narcís Bardají, c. d’Àngel Guimerà, pl. de la Font, c. de Jacint Verdaguer, c. del Mig, c. de l’Església, pl. de Santa Maria i arribada a la plaça de la Vila on hi haurà una ballada conjunta de totes les parelles de gegants.
  • Tot seguit, a la plaça del Centre Social Joan Roig i Piera, sopar de germanor. Venda de tiquets al Centre Social amb servei de bar.
  • A les 22.00 h., a la plaça del Centre Social Joan Roig i Piera, havaneres amb el grup Barcarola.

El correfoc de Cubelles escalfa els motors

Dins els actes de la Festa Major Petita, les colles de foc també s'esperen poder recuperar la normalitat del correfoc de dissabte 30 de juliol que comptarà amb la participació dels Diablets, els Infernals, els Diables de Cubelles, el Viagrot i la convidada de l'Hospitalet, el Folqui de Foc. Clàudia Rodríguez de l'APB Cubelles, en declaracions a Ràdio Cubelles, espera que el correfoc recuperi enguany  la normalitat.

El correfoc farà un recorregut per diversos carrers del centre de la vila i acabarà amb una exhicició conjunta a la plaça del Mercat. 

 

Per participar del sopar a la fresca de dissabte 30 de juliol cal fer una inscripció de reserva de taula a través del següent enllaç.

 

Durant la conversa, Clàudia Rodríguez ha explicat que l'entitat té moltes ganes de tornar a recuperar la normalitat i reconeix que la pandèmia els ha afectat.

 

També, des de l'ABP s'han fet diverses crides per formar part dels diferents balls que conformen l'entitat. A través del seu canal d'instagram està oberta la participació a diverses colles com ara el ball de cintes. D'altres balls tenen obertes les seves llistes d'espera.

 

Una altra acció realitzada recentment per l'entitat ha estat la creació d'un espai per a fer l’intercanvi (compra-venta d'espardenyes) amb la celebració d'un mercat de segona mà celebrat el 2 de juliol.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles