111 casos de COVID19 a Cubelles durant el mes de febrer

1 de març de 2021


Malgrat la millora en el nombre de casos, segons l'última actualització de les dades de Salut, el risc de rebrot ha pujat fins els 490 punts i la velocitat de propagació és ara la més alta del Garraf amb 1,33.

Les dades epidemiològiques de Cubelles han millorat durant el mes de febrer. Entre l’1 de febrer i l’1 de març s’han detectat 111 casos nous, 70 menys que al gener. La tendència mitjana ha sigut d’uns 28 casos per setmana, tot i que per quinzenes, en la primera meitat del mes hi va haver 64 casos, mentre que en les dues últimes setmanes se n’han detectat 47.

 

Tanmateix, segons les últimes dades actualitzades per la conselleria de Salut el risc de rebrot és alt a Cubelles. Concretament, en data 25 de febrer, l'última disponible, el risc de rebrot s'ha situat per damunt dels 490,49 punts (la mitjana catalana és de 240 punts) i la velocitat de propagació és d’1,33 que és la més alta de la comarca i supera la mitjana catalana situada ara en 0,96.

 

La regidora de Salut, Pilar Juste, ha comentat en declaracions a Ràdio Cubelles, que les dades han millorat però que la població s’ha de mantenir alerta i ser curosa amb les mesures.

D’altra banda, ja està en marxa la vacunació de les persones dependents, els cuidadors i majors de 80 anys que viuen al seu domicili. El CAP va avisant a qui li toqui vacunar-se, per aquest motiu Pilar Juste, regidora de Salut, ha demanat paciència i esperar la trucada per no col·lapsar l’atenció primària.

A l’àmbit general de Catalunya les dades epidemiològiques milloren lentament. Per ara, des d’aquest dilluns s’han aixecat les restriccions als centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats entre setmana.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles