Recupera l'especial dedicat a la biblioteca

20 de desembre de 2022


Aquest dilluns, Ràdio Cubelles ha ofert un programa de més de dues hores amb entrevistes sobre els inicis de la biblioteca de Cubelles i la seva evolució fins a la inauguració de l'edifici nou aquest dissabte 17 de desembre.

Programa Especial dedicat a la Biblioteca de Cubelles

 

Ràdio Cubelles ha dedicat un programa especial a la biblioteca. Aquest dilluns 19 de desembre, coincidint amb la posada en marxa del servei al nou edifici, Ràdio Cubelles ha ofert un programa amb entrevistes sobre la història del servei de biblioteca al municipi i la seva evolució fins a l’actualitat.

 

En l’apartat de les entrevistes, el programa ha inclòs una extensa conversa amb Joan Amorós, bibliotecari de professió i qui va ser regidor de Cultura per l’Entesa per Cubelles en la primera legislatura posterior al franquisme i l’impulsor de la biblioteca i el Casal de Cultura. Entre moltes altres qüestions, Amorós explica que la primera biblioteca pública promoguda per l’Ajuntament s’ubica a l’antiga escola de dones i recuperant el fons que havia format part del Grup Cultural fins a la Guerra Civil.

 

De la mateixa etapa, el programa també ha entrevistat a Carme Dastis, primera treballadora municipal de la biblioteca en els seus orígens. D’altra banda, també ha aportat les seves explicacions en Joan Vidal, qui va ser regidor de Cultura i posteriorment alcalde del municipi en uns anys en què es va ampliar l’espai i es va començar a parlar de construir una biblioteca nova en diversos llocs.

 

A banda d’aquesta part més històrica, en el programa també s’ha recollit el passat més recent amb la veu de José Manuel Ardila, qui va ser regidor de l'Entesa del 99 al 2003 i d'Unitat Cubellenca entre els anys 2011 i 2019, l’època en què es va aprovar el projecte arquitectònic que uns anys després es va revisar per adaptar-lo fins a l’edifici actual.

 

També en clau més actual, aquest programa especial també ha recuperat l’última entrevista a la directora de la biblioteca Núria del Campo, així com s’ha fet una valoració de la inauguració i la posada en marxa del servei amb la regidora de cultura Ester Soler .

 

Com sempre, el programa especial, emès aquest dilluns al matí, es pot recuperar a ràdiocubelles.cat.


  • INAUGURACIO BIBLIOTECA (4).jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles