Ràdio Cubelles reuneix els seus col·laboradors en un sopar per commemorar els 41 anys d'història

4 d'abril de 2022


La nova samarreta de la col·lecció de dissenys d'artistes locals creada l'any 2011 per l'emissora és obra de la pintora local de Crea Cubelles, Maria José Collantes

 

 

Ràdio Cubelles va celebrar el passat divendres 1 d'abril el tradicional sopar de col·laboradors/es per commemorar els 41 anys, que l'emissora va complir el passat 22 de març. Durant la jornada l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, el regidor de Comunicació, Raül Mudarra i la directora de l'emissora, Àngels Fuster van tenir paraules d'agraïment als col·laboradors/es de l'emissora que també van rebre com a obsequi una samarreta de la col·lecció d'artistes locals creada al 2011.

 

Nova samarreta de Ràdio Cubelles

 

Com porta fent des del 2011 l’emissora municipal ha demanat la col·laboració d’artistes locals per dissenyar la samarreta que regala anualment als seus col·laboradors/es en el marc del seu aniversari i com a agraïment a la seva tasca voluntària. La nova samarreta commemorativa dels 41 anys de Ràdio Cubelles és obra de la pintora local de Crea Cubelles, Maria José Collantes. 

 

La col·lecció de samarretes de Ràdio Cubelles va néixer durant la commemoració dels 30 anys de la ràdio. Si en la primera edició, l’any 2011, l’autor va ser Shozo Somekawa, l’han seguit Anselm Cabús (2013), Joselyne Marmotthan (2014), Raül Marquez (2015), Olga Carreras (2016), Vicente Segrelles (2017), Arantxa Manrique (2018), Nacho Vizcaíno, (2019), Jordi Monzó (2020) i Eva Janàriz (2021) i Maria José Collantes (2022). La nova samarreta de Ràdio Cubelles és una edició limitada que han rebut els col·laboradors/es de l’emissora el passat divendres 1 d'abril en el sopar d’aniversari com a agraïment a la seva tasca voluntària.

 

L'emissora manté prop d'una setantena de col·laboradors/es

 

Actualment, la degana de les emissores municipals del Garraf manté prop d'una setantena de col·laboradors/es que ofereixen setmanalment les seves propostes radiofòniques que nodreixen les diferents franges horàries de la graella de programació de l'emissora

 

Nous programes

 • Apropem la llengua: A través d'una conversa entre la Queti Vinyals, tècnica del Servei de Català, i l'Àngels Fuster, conductora de la secció, l'espai fa un repàs a diferents dubtes lingüístics i a les principals novetats de l'ortografia i la gramàtica de la llengua catalana. L'espai es tanca amb una cançó d’algun dels grups musicals que canten en català.
 • Compartim la platja amb la natura: Xavier Pedro del GEPEC-Ecologistes de Catalunya (Grup d'estudi i protecció d'ecosistemes catalans) ofereix un espai amb informació temàtica diversa sobre el corriol camanegre al municipi, platges, dunes, tortugues, fons marí..., entre d'altres. L'Espai està presentat per Xavier Pedro i conduït per Àngels Fuster.
 • Descobrim l'etnobotànica: Espai on es parlarà de les virtuts, propietats i formes d'ús de les plantes, així com de les contraindicacions i d'altres curiositats a través d'un llistat de plantes medicinals o remeieres. Són plantes que creixen al nostre entorn i en sí mateixes constitueixen un ecosistema ple de saviesa per tenir cura de la nostra salut. Presentat per Silvia Ysamat i conduït per l'Àngels Fuster.
 • Els orígens de Cubelles: Presentat per Dani López de la cooperativa Arqueovitis i conduït per l'Àngels Fuster l'espai ens apropa el jaciment de la Mota de Sant Pere a través de les investigacions i les seves troballes.
 • Filem Prim: Paula Heredero, Alesia Milko, Duna Riba i Maria Ribas són les quatre dones que posen veu al programa. Estan disposades a treure sobre la taula una problemàtica actual: la desmitificació de les nostres creences vitals i del nostre entorn social.
 • Història de la música: Presentat per Xavier Andreu i Ignasi Guíluz s'expliquen curiositats, anècdotes i fets al voltant de cançons i intèrprets, la majoria, molt coneguts.
 • Impulsem el canvi local: Secció informativa de l'associació ECOL3VNG, coordinada per Ton Dalmau i Carme Dastis. L'entitat és promotora de la moneda social “la Turuta” de Vilanova i la Geltrú promou l'espai “IMPULSEM EL CANVI LOCAL”, per difondre idees que ens puguin ajudar col·lectivament a construir la globalització (global + local) perquè el global no pot funcionar si el local es mor.
 • Kaló Taxidi: Kaló Taxidi significa bon viatge i és com algunes àvies de Lesbos saluden les persones refugiades que transiten l’illa. A través d'aquest programa, l'entitat Cubelles Acull vol aportar informació sobre les migracions forçades i sobre les persones que les pateixen. L'espai està presentat per Jacinto Garcia de l’entitat Cubelles Acull i conduït per l'Àngels Fuster. 
 • La màquina del temps: Programa musical de música que et farà viatjar en els temps amb Fran Recio.
 • La maleta guspireta: Programa musical de Swing per als amants dels balls de Swing i del Jazz, Blues, Boogie Woogie. Presentat per Txell Marcillas.
 • Les cubellenques: Presentat per Queta Giner, Maria Ribas i Roger de Centero. Es tracta d'un programa dedicat a dignificar les dones de la tercera edat. En cada programa, els seus integrants trien un tema de la tercera edat invisibilitzat i el treu a la llum aportant diferents testimonis.
 • Ovelles negres d’Adonat: Irreverents i divertides, ofereixen un espai on parlen de com les coses poden ser d’una altra manera, una manera diferent. ADona’t és una associació de dones de Cubelles que es proposa crear una xarxa social real, un aixopluc per a qui hi vulgui pertànyer, un lloc segur on compartir amb respecte i amor el que sigui que agradi fer a les dones, siguin com siguin les seves circumstàncies.

 

Programes veterans a la graella

 • A 50 dels 60: Presentat per Víctor Lluelles mostra un viatge a través de la memòria de la música del record per als nostàlgics dels 50 i 60.
 • Agita’t no barreja’t: Secció setmanal de cinema, dirigit pel crític Joan Soler i realitzat per Josep Lluís Villanueva.
 • Això és circ: Secció de circ dins el Cubelles a les 10 presentat per Mònica Fuster.
 • Can Seixanta: Presentat per Joan Vidal i amb la col·laboració tècnica de Cinto Bel, el programa és un desordre radiofònic en què es barregen temes de cultura, història, efemèrides, curiositats, esports, etc., tant de Cubelles com de tot el món.
 • Caminant es fa camí: El programa aconsella rutes per fer caminant o en bicicleta i informa sobre l’agenda de caminades que organitzen les diferents associacions excursionistes del país. Presentat per Ramon Gómez, Josep Llagostera i Josep Lluís Villanueva.
 • Clàssics de Diumenge: Programa per gaudir de les millors peces de música clàssica presentat per Francesca Sol i Josep Llagostera.
 • Cubelles a les 10 amb diverses seccions i l'espai de La Tertúlia: El magazín conduit per Josep Lluis Villanueva ofereix una tertúlia setmanal, diversos espais temàtics dels col·laboradors/es, i entrevistes. Els dilluns ofereix La Tertúlia amb Josep Llagostera, Teresa Bonjoch, Cinto Bel, Jaume Saltó, Joan Antón Gómez, Agustí Argimon i Vanesa Vallejo; així com l'espai de salut Com viure millor amb Teresa Joval. Els dimarts és el torn de l'associació Cubelles Comerç amb Albert Mozó i l’espai de Fauna de Cubelles amb Carles Rios. I de Gats de carrer amb Marta Tapiolas i Valentina Mariotti. Els dimecres, s'alternen els espais radiofònics d'Alcohòlics anònims amb Lluís Méndez, Node Garraf amb Fina Fuster, Yolanda Vallés i Irina Miranda, Això és circ amb Mònica Fuster Narcòtics anònimsDe què parlem? amb Lydia Riba. I el dijous, es pot escoltar Història de la música amb Xavier Andreu i Ignasi Guíluz, estrenat a principis d'aquest any. I l'espai de cinema Agitat, no barrejat amb Joan Soler. I els divendres, LeWeekend (agenda cultural) amb Mònica Muntané, L'entrevista literària d’en Xavi Borrell i l’espai de novel·la negra Weekend in noir amb Charo González, que es mantenen els divendres.
 • Cubelles Noir: Secció sobre novel·la negra presentat per Xavier Borrell, Jordi Esteve i Jordi Monsó.
 • Dansa Viva: Programa sardanista pensat per escoltar la música de cobla presentat per Paquita Sol i Josep Aldaz. 
 • Factor Musical: Programa musical presentat pel jove Ivan Navarro.
 • Laberint poètic: Cada setmana repassa la biografia i obra d'un poeta o poetessa clau en aquest apartat de la literatura, força minoritari. Dirigit per Abelardo Gil Leyva, amb la participació de Teresa Centelles i realitzat per Josep Lluís Villanueva.
 • Mon Country: Música folk americana amb Cinto Bel.
 • Música en concert: La selecció musical de blues i pop-rock internacional de Joan Carles Núñez.
 • Tercer mil·lenni: Programa setmanal dirigit per Anibal Tello (divulgador científic) i realitzat per Josep Lluís Villanueva. 

 

 

 


 • 010422 Sopar 41 anys RC (2).jpg
 • 010422 Sopar 41 anys RC (1).jpg
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles