Presentació del programa de la Setena edició del Cubelles Noir 2023, aquest divendres 4 d’agost

2 d'agost de 2023


A partir de les 19:00h. el safareig municipal acollirà l'acte de presentació de la programació. També es donaran a conèixer les nominades del festival de novel·la negra, que tindrà lloc del 17 al 20 d’agost

La Setena edició de Cubelles Noir es presentarà aquest divendres 4 d’agost. A partir de les 19:00h. el safareig municipal acollirà l'acte de presentació de la programació. També es donaran a conèixer les nominades del festival de novel·la negra, que tindrà lloc del 17 al 20 d’agost.

 

La programació del festival començarà el dijous 17 d'agost i finalitzarà el 20 d’agost. Retrà homenatge a un personatge històric de novel·la negra, Toni Romano. Recollirà personalment el guardó el seu creador, l'escriptor Juan Madrid, qui participarà d'una xerrada amb ell dirigida per Nacho Zubizarreta. Pel que fa al lloc de celebració, el Festival continuarà amb la seva ubicació habitual, el Centre Social Joan Roig i Piera, però també  hi hauran activitats que es faran a la nova biblioteca Joan Avinyó.

 

Després de vuit anys de trajectòria, el Cubelles Noir incorpora un joc de la veritat o la ficció amb Pere Cardona i José Luis Caballero o d'altres activitats lúdiques amb una programació infantil que inclou el taller de dibuix de Jou Monsó, que enguany és també l'autor de la portada del programa de la Festa Major. Precisament, aquesta serà la primera activitat que obrirà el festival i que es realitzarà a partir de les 11:30h al Centre Social Joan Roig i Piera. Una hora més tard, a les 12:30h. hi haurà la projecció de la pel·lícula de Juan Madrid. 

 

El mateix dia, però a la tarda, la seu del festival serà la biblioteca Mossèn Joan Avinyó amb un debat titulat 'Noir dia a dia', amb Maria Rosa Nogué, Salvador Balcells, Virna Esteve. Modera Pedro Hache. I a les 18:45h. El contingut seguirà amb una xerrada sobre crims inventats (o no), amb Pere Cardona i José Luis Caballero. Mentre que a les 20:00 h, la programació deguirà amb una Taula rodona d’escriptors locals amb Ángel Pérez, Pedro H., Xavier Borrell, Joaquim Micó, Maria Pilar Queralt del Hierro i J.A. Aguilar., que serà moderada per Yoli García. El primera dia es tancarà a les 21:00 h.  amb la inauguració del Festival i amb xerrada del comissari Xavier Borrell, de la regidora de Cultura, Renata Bedós i de l’alcaldessa, Rosa Fonoll on es presentarà el programa del certamen.

 

El comissari del Cubelles Noir, Xavier Borrell, destacava algunes de les novetats d'enguany en una entrevista a l'emissora municipal.

 

El Cubelles Noir té com a referència les novel·les negres creades per fèmines amb el concurs a la millor novel·la escrita per una dona, tant en català com en castellà, que enguany, segons l'organització, està més igualat que mai. Amb l'objectiu de donar encara més veu als seus llibres, el Cubelles Noir posarà a disposició més espais de debat. De fet, alguns dels participants vindran amb llibre nou com ara Cristina Malagelada, Dora Muñoz o Victoria González Torralba. Des del Cubelles Noir no volen deixar de banda tampoc les estrelles del gènere, així que, tot i que encara no tenen el programa tancat, han confirmat que hi seran presents autors com ara Benito Olmo, Margarida Aritzeta o Rafa Melero, en la seva nova etapa. A més, el Festival continuarà com ja és tradicional tractan temes relacionats amb Cubelles com ara les visites a llocs històrics del municipi. També hi haurà una xerrada relacionada amb successos paranormals als carrers de la vila.

 

 

Programació del Cubelles Noir 

 

DIVENDRES 18

 

Biblioteca Mossèn Joan Avinyó de Cubelles

11:00 h Taula Rodona Les emocions mentre escrivim amb Maribel Torres, Cristina Malagelada, Margarida Aritzeta i Sílvia Mayans. Modera Mónica Socias Güell.

12:15 h Parlem de: Al sud del Llobregat amb Daniel i Youssuf presentat per Marcial García.

Centre Social Joan Roig i Piera

17:45 h Col·loqui de Toni Romano de Juan Madrid amb Nacho Zubizarreta.

18:45 h Debat: Have the series killed the stars of the books? amb José Vaccaro, Paco Gómez Escribano, Charo González i Victoria González Torralba. Modera Yoli García.

19:45 h Podcast Malandrí Criminal en directe

 
 
DISSABTE 19
 

Centre Social Joan Roig i Piera

11:00 h Sessió sobre fets paranormals a Cubelles amb Lolo García.

12:00 h Trobada amb Rafa Melero i els seus personatges amb Prado G. Velázquez.

13:00 h Debat sobre Rural o urbà en negre amb Jokin Ibáñez, Dora Muñoz, Jorge Sánchez, i Empar Fernández. Modera Joaquim Micó.

14:00 h Foto de família

18:00 h Taula sobre Variants del gènere amb Benito Olmo, Juan Madrid, Mariano Sánchez Soler i Ester Abellán. Moderat per José Ramón Gómez Cabezas.

19:15 h Presentació de les candidates als premis

20:00 h Entrega de premis

Millor Novel·la negra escrita per una dona en castellà 

Millor Novel·la negra escrita per una dona en català

Premi a un personatge històric de novel·la negra

 

DIUMENGE 20

 

Centre Social Joan Roig i Piera

12.00 h Scape Room.

14:00 h Clausura i balanç de l’acte per part dels dirigents i membres de la junta amb la intervenció de l’Ajuntament. Brindis amb cava i quelcom per picar.

14:30 h Vermut negre.

 
 
 
 

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles