La Pasqua Negra del Cubelles Noir s'avança a aquest dissabte

23 de març de 2022


El festival de novel·la negra organitza la presentació de "Lluna Vella" de Maria Sardans i "Alrededor de la mente" de Montse Rios. L'acte començarà a les 10.30 h. amb un taller de dibuix a la sala d'exposicions del Centre Social Joan Roig i Piera.

Entrevista a Xavier Borrell, comissari del festival Cubelles Noir

 

El Cubelles Noir organitza un any més la Pasqua Negra. L'acte consisteix en la presentació de dues novel·les negres, "Lluna Vella" de Maria Sardans i "Alrededor de la mente" de Montse Rios, aquest dissabte 26 de març al Centre Social Joan Roig i Piera. La proposta literària arrencarà a les 10.30 amb un taller de dibuix a càrrec de Jou Monsó. 

 

Segons informa el Cubelles Noir, la guanyadora del VI Premi Cubelles Noir a la millor novel·la negra escrita per una dona en català i publicada el 2020, Maria Sardans, presentarà la continuació de “L’àngel negre” en primícia, la novel·la s’anomena “Lluna vella”. La història que recull es resumeix així:

 

Catorze nens desapareguts ens estranyes circumstàncies, sectes i assetjadors. Un territori inhòspit i allunyat de tot. La Valentina Palau torna a implicar-se de manera personal en un cas que li toca de més a prop que mai.

 

La Valentina Palau, rica hereva dels Pi i Blanquerna, busca la normalitat en reincorporar-se als Mossos d’Esquadra. Però quan la seva cosina Paula torna a Barcelona i s’instal·la amb ella, començaran a rebre uns regals inquietants que apunten a Pas de Bocmort, on sembla que la Paula posseeix un terreny que no sabia ni que existia. Investigar què amaga Pas de Bocmort li resultaria més fàcil a la Valentina sense l’inspector Martí Alemany, que té un interès personal per recuperar un cas que va tenir la zona atemorida durant dècades. Qui més està interessat en remoure aquella història? Què passava allà les nits de lluna vella? I, sobretot, per què allò afecta la Família Pi i Blanquerna?

 

La segona proposta és la de Montse Rios amb "Alrededor de la mente" que explica la història següent: 

 

Melania Furió vive estigmatizada por las habladurías de un pueblo rencoroso, pues su madre asesinó a Sandra Miralbell cuando ambas eran niñas. Se decía que la Mussara estaba maldita desde lo que les sucedió a los Montgrió. Ahora las culpan de haber avivado la llama del mal. Solo la familia Vallvé, recién trasladada desde Barcelona, ven en ella lo que es: una niña solitaria, con algún que otro trauma, supersticiosa y demasiado influenciada por las leyendas del lugar. Melania intenta desesperadamente integrarse en el mundo de Núria Vallvé, su única amiga. Pero, con la adolescencia llega el insomnio, las pesadillas y la niebla, un cóctel de fenómenos que la arrastran a una realidad que la aleja, cada día más, de su objetivo.


Tras un incidente que cambia definitivamente su destino, Melania creerá que le han arrebatado el alma. La cruzada que emprende para retomar las riendas de su vida, la sumerge en un universo desconocido que la obligará a descubrir el entramado de recuerdos, ofensas y venganzas que moran alrededor de su mente.


  • pasqua negra 2020.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles