Tornen 'Les Tertúlies Educatives de Ràdio Cubelles', aquest diumenge 28 d'octubre

18 d'octubre de 2022


L'emissora municipal manté per desena temporada en antena aquest espai de conversa amb els escolars de les tres escoles del municipi (Josep Andreu Charlie Rivel, Vora del Mar i Mar i Cel). L'alumnat dona la seva visió i punt de vista sobre les notícies plantejades al programa

Tornen per desena temporada els programes de les 'Tertúlies Educatives' a Ràdio Cubelles aquest diumenge 28 d'octubre. Per segon any consecutiu els programes seran enregistrats als mateixos centres escolars amb equips que l'any passat va instal·lar l'emissora municipal a causa de la situació de pandèmia per la COVID-19.

 

Els escolars de cinquè de primària tornaran a donar la seva visió sobre temes diversos: Castanyada o Halloween; L'ús del mòbil i de les noves tecnologies; El món digital i Internet; Com hem de cuidar a les nostres mascotes; La importància dels hàbits saludables; El joc com a activitat essencial pel desenvolupament integral de l'infant; Quins són els nostres  talents?; La problemàtica de l'assetjament i el ciberassetjament; Els estereotips i quina és la seva opinió sobre si consideren que la pressió social i la publicitat influeixen en la imatge i el comportament dels nois i noies? Quin deu ser el motiu?; El paper dels avis, els més savis de la família; els beneficis de riure; La pau al món; el Carnaval i les festes; Les emocions, l'educació en l'ús de les tecnologies, la cuina del futur; L'ús dels plàstics i del món del reciclatge i la innovació en el món del reciclatge i les Vacances, entre d'altres.

 

L'estrena de la desena temporada serà aquest diumenge 28 d'octubre posant sobre la taula un debat sobre la celebració de 'La Castanyara i el Halloween'. Els primers escolars ha particpar són els de cinquè de l'escola Vora del Mar.

 

A la tertúlia hi participa l'Allegra, l'Emma, l'Àlex Fernández i el Noas de l'escola Vora del Mar 

 

A la tertúlia hi participa l'Èrica Marfial, la Samar Oniguar, l'Aina Pia i la Sara Martínez. 

 

Durant la segona part de la tertúlia, per segona temporada els infants també hauran d'explicar què els agrada de la ràdio, i què els fa sentir. A banda, hauran d'apropar una recomanació musical i s'acomiadaran amb el nostre lema ' Ràdio Cubelles, la ràdio que et fa sentir'.

 

La ràdio és un mitjà viu que promou la comunicació, facilita la lectura i la comprensió dels textos i agilita les tasques de redacció dels alumnes. Amb aquest objectiu, les escoles porten deu cursos confiant amb aquest programa de tertúlia de Ràdio Cubelles que es va reprendre el curs del 2021-2022, després de l'aturada al mes de març de 2019 a causa de la pandèmia per la COVID 19.

 

Gran motivació i interès per part de l'alumnat

L'experiència demostra que val la pena dur a terme aquest esforç, perquè l'alumnat respon amb una gran motivació i interès. Se superen dificultats expressives i de timidesa. La ràdio és un estímul per als escolars. Els ajuda a fomentar el debat i l'aprofundiment dels temes. Estimula l'ús de la comunicació oral i els ensenya a saber expressar-se. Incita a la reflexió i all debat a partir d'una fórmula divertida.

 

Les Tertúlies Educatives de Ràdio Cubelles s'enregistren i es treballen dins l’horari escolar en una sessió de 30 minuts setmanals. Tots els nens i nenes de 5è de les tres escoles participen en un dels programes de tertúlia.

 

El programa Tertúlies Educatives tornarà aquest diumenge 28 d'octubre amb nous espais al setembre en la que serà la seva desena temporada en antena.

 


  • 181022 TERTÚLIA EDUCATIVA VORA DEL MAR RÀDIO GRUP 2.jpg
  • 181022 TERTÚLIA EDUCATIVA VORA DEL MAR RÀDIO GRUP 1.jpg
  • TERTÚLIES EDUCATIVES.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles