'Can Seixanta' ofereix un especial dedicat a Paul McCartney, aquest dissabte 18 de juny

17 de juny de 2022


El programa, presentat per Joan Vidal i amb suport tècnic de Cinto Bel, es podrà escoltar a partir de les 11:00 h

El programa 'Can Seixanta' dedicarà aquest dissabte 18 de juny un programa especial que repassarà les vuit dècades de vida que Paul McCartney, el músic més important del planeta celebra aquest dissabte 18 de juny. Durant el programes es podran escoltar diversos temes musicals com ara I long tal Sally, I saw her standing there, Yesterday, Michelle, St. Peppers, Oh Darling, Live and let die, Eleanor Rigby, Jet, Another day, entre d'altres. El programa es podrà escoltar en repetició el dimecres 22 de juny a les 19:00h. 

 

Paul McCartney és un cantant i compositor britànic que va assolir la fama per ser membre dels The Beatles. Després d'anunciar que deixava el grup, McCartney va començar una reeixida carrera en solitari i va formar el grup Wings amb la seva dona, Linda. McCartney ha treballat també com a compositor per a pel·lícules, música clàssica i música electrònica. Ha llançat un gran catàleg de cançons com a artista en solitari i ha format part de molt projectes musicals per a organitzacions benèfiques.

 

McCartney està inscrit al Llibre Guinness dels rècords com el músic i compositor amb més èxit de la història de la música popular, amb vendes de fins a 100 milions de senzills i 60 discs d'or. La cançó Yesterday composta per McCartney és la cançó més versionada de la història i s'ha sentit més de 7.000.000 de cops a les ràdios i televisions nord-americanes. La cançó Mull of Kintyre llançada amb Wings és una de les cançons més populars a Anglaterra i va ser a la primera posició de llistes de vendes des de 1977 fins a 1984.

 

La companyia de McCartney MPL Communications és la propietària dels drets d'autor de més de tres mil cançons, incloses totes les escrites per Buddy Holly. A banda de la música, McCartney també ha fet una carrera pictòrica (tot i que la seva obra ha tingut caràcter privat fins fa poc). També fa una forta tasca com a activista a favor dels drets dels animals, i contra les mines antipersona, i és impulsor de nombroses iniciatives benèfiques a favor de l'educació musical.

 

Va ser nomenat membre de l'imperi britànic el 16 d'octubre de 1965 per Elisabet II i va ser nomenat Sir l'11 de març de 1997.


  • PAUL MC CARTNEY-ALL THE BEST 1992.jpg

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles