Ràdio Cubelles reuneix els seus col·laboradors en un sopar per commemorar els seus 40 anys

9 de novembre de 2021


Com porta fent des de fa 10 anys, l’emissora ha demanat la col·laboració d’artistes locals per dissenyar la nova samarreta de l'emissora que, enguany, és obra de l'Eva Janàriz

Ràdio Cubelles va celebrar el passat divendres 5 de novembre el tradicional sopar de col·laboradors/es que es va poder recuperar després d'haver-lo suspès en dues ocasions a causa de la COVID-19. L'esdeveniment, que va tenir lloc al restaurant Poliesportiu, va servir per commemorar els 40 anys que l'emissora va complir el passat 22 de març. Durant la jornada l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, el regidor de Comunicació, Raül Mudarra i la directora de l'emissora, Àngels Fuster van tenir paraules d'agraïment als col·laboradors/es de l'emissora que també van rebre com a obsequi una samarreta i un USB dels 40 anys.

 

Nova samarreta de Ràdio Cubelles

 

Com porta fent des de fa deu anys l’emissora municipal ha demanat la col·laboració d’artistes locals per dissenyar la samarreta que regala anualment als seus col·laboradors/es en el marc del seu aniversari i com a agraïment a la seva tasca voluntària. La nova samarreta commemorativa dels 40 anys de Ràdio Cubelles és obra de l'Eva Janariz. Ella ha passat molts estius en família a Cubelles, ha publicat 'Covid-19 El virus viatger' amb la Clara Ubach un e-book pensat per al públic infantil o la gent gran que ajuda a entendre les mesures i el comportament del coronavirus.

 

La col·lecció de samarretes de Ràdio Cubelles va néixer durant la commemoració dels 30 anys de la ràdio. Si en la primera edició, l’any 2011, l’autor va ser Shozo Somekawa, l’han  seguit Anselm Cabús (2013), Joselyne Marmotthan (2014), Raül Marquez (2015), Olga Carreras (2016), Vicente Segrelles (2017), Arantxa Manrique (2018), Nacho Vizcaíno, (2019), Jordi Monzó (2020) i Eva Janàriz (2021).

 

La nova samarreta de Ràdio Cubelles és una edició limitada, que han rebut els col·laboradors/es de l’emissora el passat divendres 5 de novembre en el sopar d’aniversari com a agraïment a la seva tasca voluntària.

 

L'emissora compta amb prop d'una setantena de col·laboradors/es

 

Actualment, la degana de les emissores municipals del Garraf compta amb prop d'una setantena de col·laboradors/es que ofereixen setmanalment les seves propostes radiofòniques que nodreixen les diferents franges horàries de la graella de programació de l'emissora. Pel que fa a la tornada a la presencialitat del teixit de col·laboradors/es de l'emissora s'ha anat fent de manera esglaonada, des del passat el mes de juny s'han anat reincorporant de manera progressiva; i ha estat, amb l'inici de la nova programació al setembre, quan s'ha recuperat pràcticament al 100% la seva presencialitat a l'emissora.

 

Nous programes

 • Apropem la llengua: A través d'una conversa entre la Queti Vinyals, tècnica del Servei de Català, i l'Àngels Fuster, conductora de la secció, l'espai fa un repàs a diferents dubtes lingüístics i a les principals novetats de l'ortografia i la gramàtica de la llengua catalana. L'espai es tanca amb una cançó d’algun dels grups musicals que canten en català.
 • Compartim la platja amb la natura: Xavier Pedro del GEPEC-Ecologistes de Catalunya (Grup d'estudi i protecció d'ecosistemes catalans) ofereix un espai amb informació temàtica diversa sobre el corriol camanegre al municipi, platges, dunes, tortugues, fons marí..., entre d'altres. L'Espai està presentat per Xavier Pedro i conduït per Àngels Fuster.
 • Descobrim l'etnobotànica: Espai on es parlarà de les virtuts, propietats i formes d'ús de les plantes, així com de les contraindicacions i d'altres curiositats a través d'un llistat de plantes medicinals o remeieres. Són plantes que creixen al nostre entorn i en sí mateixes constitueixen un ecosistema ple de saviesa per tenir cura de la nostra salut. Presentat per Silvia Ysamat i conduït per l'Àngels Fuster.
 • Els orígens de Cubelles: Presentat per Dani López de la cooperativa Arqueovitis i conduït per l'Àngels Fuster l'espai ens apropa el jaciment de la Mota de Sant Pere a través de les investigacions i les seves troballes.
 • La màquina del temps: Programa musical de música que et farà viatjar en els temps amb Fran Recio.
 • Impulsem el canvi local: Secció informativa de l'associació ECOL3VNG, coordinada per Ton Dalmau i Carme Dastis. L'entitat és promotora de la moneda social “la Turuta” de Vilanova i la Geltrú promou l'espai “IMPULSEM EL CANVI LOCAL”, per difondre idees que ens puguin ajudar col·lectivament a construir la globalització (global + local) perquè el global no pot funcionar si el local es mor.
 • La maleta guspireta: Programa musical de Swing per als amants dels balls de Swing i del Jazz, Blues, Boogie Woogie. Presentat per Txell Marcillas.
 • Les cubellenques: Presentat per Queta Giner, Maria Ribas i Roger de Centero. Es tracta d'un programa dedicat a dignificar les dones de la tercera edat. En cada programa, els seus integrants trien un tema de la tercera edat invisibilitzat i el treu a la llum aportant diferents testimonis.
 • Mames i papes: Paula Heredero, Alesia Milko, Duna Riba i Maria Ribas són les quatre dones que posen veu al programa. Estan disposades a treure sobre la taula una problemàtica actual: la desmitificació dels mites vitals dels nostres pares.
 • Ovelles negres d’Adonat: Irreverents i divertides, ofereixen un espai on parlen de com les coses poden ser d’una altra manera, una manera diferent. ADona’t és una associació de dones de Cubelles que es proposa crear una xarxa social real, un aixopluc per a qui hi vulgui pertànyer, un lloc segur on compartir amb respecte i amor el que sigui que agradi fer a les dones, siguin com siguin les seves circumstàncies.
 • Kaló Taxidi: Kaló Taxidi significa bon viatge i és com algunes àvies de Lesbos saluden les persones refugiades que transiten l’illa. A través d'aquest programa, l'entitat Cubelles Acull vol aportar informació sobre les migracions forçades i sobre les persones que les pateixen. L'espai està presentat per Jacinto Garcia de l’entitat Cubelles Acull i conduït per l'Àngels Fuster. 

 

Programes veterans a la graella

 • A 50 dels 60: Presentat per Víctor Lluelles mostra un viatge a través de la memòria de la música del record per als nostàlgics dels 50 i 60.
 • Això és circ: Secció de circ dins el Cubelles a les 10 presentat per Mònica Fuster.
 • Agita’t no barreja’t: Secció setmanal de cinema, dirigit pel crític Joan Soler i realitzat per Josep Lluís Villanueva.
 • Can Seixanta: Presentat per Joan Vidal i amb la col·laboració tècnica de Cinto Bel, el programa és un desordre radiofònic en què es barregen temes de cultura, història, efemèrides, curiositats, esports, etc., tant de Cubelles com de tot el món.
 • Caminant es fa camí: El programa aconsella rutes per fer caminant o en bicicleta i informa sobre l’agenda de caminades que organitzen les diferents associacions excursionistes del país. Presentat per Ramon Gómez, Josep Llagostera i Josep Lluís Villanueva.
 • Clàssics de Diumenge: Programa per gaudir de les millors peces de música clàssica presentat per Francesca Sol i Josep Llagostera.
 • Cubelles a les 10 amb diverses seccions i l'espai de La Tertúlia: El magazín conduit per Josep Lluis Villanueva ofereix una tertúlia setmanal, diversos espais temàtics dels col·laboradors/es, i entrevistes. La Tertúlia i l'espai de salut Com viure millor amb Teresa Joval, els dilluns. Informació de Consum a càrrec de l’OMIC amb l'Imma Laborda i l’espai de Fauna de Cubelles amb Carles Rios, els dimarts. Gats amb Marta Tapiolas i Mònica Ginés, Al·lanon amb Carme Verchili Alcohòlics anònims amb Lluís Méndez, Node Garraf amb Fina Fuster, Yolanda Vallés i Isidre Also, Això és circ amb Mònica Fuster Narcòtics anònims, que s’alternen, els dimecres. De què parlem? amb Lydia Riba, Violeta Ràdio amb Pilar Martos, Justine Abellan i Mònica Muntané i el programa de cinema Agitat, no barrejat amb Joan Soler, que ha tornat aquesta temporada el dijous. I LeWeekend (agenda cultural) amb Mònica Muntané, L'entrevista literària d’en Xavi Borrell i l’espai de novel·la negra Weekend in noir amb Charo González, que es mantenen els divendres.
 • Cubelles Noir: Secció sobre novel·la negra presentat per Xavier Borrell, Jordi Esteve i Jordi Monsó.
 • Dansa Viva: Programa sardanista pensat per escoltar la música de cobla presentat per Paquita Sol i Josep Aldaz. 
 • Factor Musical: Programa musical presentat pel jove Ivan Navarro.
 • Laberint poètic: Cada setmana repassa la biografia i obra d'un poeta o poetessa clau en aquest apartat de la literatura, força minoritari. Dirigit per Abelardo Gil Leyva, amb la participació de Teresa Centelles i realitzat per Josep Lluís Villanueva.
 • Mon Country: Música folk americana amb Cinto Bel.
 • Música en concert: La selecció musical de blues i pop-rock internacional de Joan Carles Núñez.
 • Tercer mil·lenni: Programa setmanal dirigit per Anibal Tello (divulgador científic) i realitzat per Josep Lluís Villanueva. 

 

 


 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles