Programació de Ràdio Cubelles, del 20 de setembre de 2021 al 26 de juny de 2022

16 d'octubre de 2021


Aquesta temporada s'inclouen a la graella nous espais de les entitats GEPEC-EdC, Cubelles Acull i Arquiovitis. Els joves del projecte '5 mujeres en la calle' oferiran 'Cubellenques' i també s'estrena el programa musical de swing 'La Maleta guspireta'

Ràdio Cubellesva estrenar la seva programació de tardor el 20 de setembre amb la incorporació de nou espais a la seva graella. Aquesta nova temporada la programació de Ràdio Cubelles inclourà com a novetat diverses seccions realitzades per l'entitat GEPEC (Grup d'estudi i protecció d'ecosistmes catalans) sota el títol Compartim la platja amb la natura  amb informació temàtica diversa sobre el corriol camanegre al municipi, platges, dunes, tortugues, fons marí..., entre d'altres.

 

També la cooperativa Arqueovitis col·laborarà amb el programa Els origens de Cubelles a través del jaciment de la Mota de Sant Pere i acostarà les investigacions i les troballes del jaciment de la Mota de Sant Pere. Una altra de les entitats que també s'estrena a la graella és Cubelles Acull que des de l'espai Kaló Taxidi coordinat per Jacinto Garcia tractarà diversos temes d'interés com ara sobre la llei d'estrangeria, els menors tutelats i els joves extutelats, els camps de refugiats d'arreu d'Europa, entre d'altres.

 

Una altre novetat és l'espai Cubellenques amb els joves Maria Ribas i Roger Centeno del projecte '5 mujeres en la calle' i la Queta Giner que oferiran una secció dedicada a dignificar les dones de la tercera edat. En cada programa, els seus integrants volen triar un tema de la tercera edat invisibilitzat (el "síndrome del abuelo esclavo", la sexualitat a la tercera edat, la "profecía autocumplida"...) , treure'l a la llum (explicant la informació que hi ha i com s'ha tractat, en especial, dins del món de la ficció, per a que els ajudi a crear la narrativa de la seva sèrie) i aportar diferents testimonis al programa.

 

El 22 d'octubre s'integrarà a la graella de Ràdio Cubelles el nou programa Mames i pares... Les cinc integrants del programa ens expliquen el propòsit d'aquest nou espai que s'oferirà el primer i quart divendres de cada mes i que compartirà la franja horaria amb també el nou programa 'Les cubellenques'. Les impulsores d'aquest nou espai ens presenten de la següent manera el seu espai a la ràdio: "Tenim l'edat "limbo". Hem superat l'adolescència però no hem arribat a ser adultes i les nostres "mames" i "papes" no ens acaben d'entendre. No tenim feina estable. Tenim estudis i seguim estudiant. Mames i Papes la vida no és com ens l'heu explicat. Misió del programa: Cada programa desmentirà una de les creences que tenim i ens han inculcat les nostres mares i pares sobre la vida. Som Paula Heredero, Alesia Milko, Duna Riba i Maria Ribas, quatre dones disposades a treure sobre la taula una problemàtica actual: la desmitificació dels mites vitals dels nostres pares."

 

A banda, a la graella es mantenen alguns dels continguts radiofònics estrenats a la graella d'estiu. És el cas dels espais Impulsem el canvi local  de l'associació ECOL3VNG, coordinats per Ton Dalmau i Carme Dastis. ECOL3VNG és l'entitat promotora de la moneda social “la Turuta” de Vilanova i la Geltrú promou l'espai “IMPULSEM EL CANVI LOCAL”, per difondre idees que ens puguin ajudar col·lectivament a construir la globalització (global + local) perquè el global no pot funcionar si el local es mor. També es manté després de l'estiu el Descobrim l'etnobotànica amb Sílvia Ysamat en el qual es parlarà de les virtuts, propietats i formes d'ús de les plantes, així com de les contraindicacions i d'altres curiositats a través d'un llistat de plantes medicinals o remeieres. Són plantes que creixen al nostre entorn i en sí mateixes constitueixen un ecosistema ple de saviesa per tenir cura de la nostra salut. Presentat per Silvia Isamat, professora auxiliar d'infermeria.

 

Apropem la nostra llengua amb Queti Vinyals del Consorci per a la Normalització Lingüística que s'emet en col·laboració amb el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, per mitjà del Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú. El programa, que es va començar a emetre el juliol passat, fa un repàs a diferents dubtes lingüístics i a les principals novetats de l'ortografia i la gramàtica de la llengua catalana, a través d'una conversa entre la Queti Vinyals, tècnica del Servei de Català, i l'Àngels Fuster, conductora de la secció sobre la llengua del magazín "Cubelles a les 10". L'espai es tanca amb una cançó d’algun dels grups musicals que canten en català. El programa radiofònic s'emet els dimecres, a partir de les 11 del matí, i es repeteix a les 11 de la nit. La secció també es pot escoltar en d'altres franges de la programació de la ràdio; els dimecres a les 9:30h i els dijous a les 7 de la tarda

 

Les Ovelles Negres d’aDona’t  tornen per segona temporada a la ràdio amb més ganes que mai d’oferir continguts potents, continguts que mostren la seva manera de veure la vida. Irreverents i divertides, ofereixen un espai on parlen de com les coses poden ser d’una altra manera, una manera diferent. Per això obren micros per a totes les dones que vulguin dir la seva, i ofereixen el seu e-mail: vioresistencia@gmail.com per recollir testimonis, propostes o el que calgui. aDona’t és una associació de dones de Cubelles que es proposa crear una xarxa social real, un aixopluc per a qui hi vulgui pertànyer, un lloc segur on compartir amb respecte i amor el que sigui que agradi fer a les dones, siguin com siguin les seves circumstàncies. Donar i rebre, gaudir, acompanyar, riure i consolar. Una xarxa de dones permanent on ser qui ets sense por ni prejudici. Les Ovelles negres d’aDona’t representen a l’associació i li fan d’altaveu, rebent amb moltes ganes les demandes, necessitats, denúncies o propostes que les oients vulguin fer-li arribar. No són un programa qualsevol. Són les Ovelles Negres d’aDona’t. No et deixaran indiferent.

 

També estrenat a l'estiu segueix a la graella el programa Màquina del Temps amb Fran Recio que et farà viatjar en el temps.

 

De dilluns a divendres, de 8:00 h. a 10:00 h., el "Bon dia, Cubelles" oferirà el repàs a l'actualitat de proximitat. Aquest programa informatiu ofereix quatre parts de mitja hora, en les quals es repassaran les notícies locals més destacades de les últimes hores. També inclourà entrevistes i l'actualització de les previsions meteorològiques. Els dissabtes i diumenges, també es mantindrà una franja informativa d'una hora, el "Cubelles actualitat". 

 

De dilluns a divendres també torna el magazín Cubelles a les 10, conduït una temporada més per Josep Lluís Villanueva, el programa ocupa la franja de les 10:00 h. a les 12:00 h. (amb repetició de les 22:00h. a les 00:00 h.) i oferirà una tertúlia setmanal, els espais dels col·laboradors, i entrevistes i debats amb convidats. 

 

Entre els diversos espais que conté el programa destaquen: La Tertúlia i l'espai de salut Com viure millor, els dilluns. Informació de Consum a càrrec de l’OMIC i l’espai de Fauna de Cubelles, els dimarts. GatsAl·lanon i Alcohòlics anònimsNode GarrafAixò és circ i Narcòtics anònims, que s’alternaran, els dimecres. De què parlem?Violeta Ràdio i el programa de cinema Agitat, no barrejat, que torna aquesta temporada el dijous. I LeWeekend (agenda cultural), L'entrevista literària d’en Xavi Borrell i l’espai de novel·la negra Weekend in noir, que es mantenen els divendres.

 

Just després del magazín, de les 12:00 a 13.30h. també torna la Fórmula Migdia. Una selecció musical variada combinada amb els butlletins informatius  a les 12:00 h. i a les 13:00h.

 

La programació matinal es tancarà amb l'Informatiu diari, a les 13.30 h., on en mitja hora es farà un repàs a l'actualitat cubellenca amb notícies, entrevistes i reportatges. Un repàs informatiu que es repetirà diàriament a les 16:00 h. dins del Recull Informatiu, a les 20h i a les 00h i que també tindrà una versió per al cap de setmana amb L'informatiu dissabte, a les 13:00 h. I el Cubelles Actualitat, a les 9:00 h., els dissabtes i diumenges.

 

Un cop fet el repàs informatiu local, a les 14:00 h. Ràdio Cubelles connectarà amb l'informatiu de Catalunya Migdia de Catalunya Ràdio en la franja fins a les 16:00 h., quan a partir d'aleshores, la programació pròpia de l'emissora local tornarà a reprendre la seva franja de continguts propis fins a 1.00 de la matinada.

 

El Recull Informatiu serà el primer programa de la tarda (a les 16:00 h.) i durant una hora contindrà un repàs de notícies d'actualitat i una entrevista d'actualitat local. A partir de les 17:00 h. hi haurà dues hores de Fórmula Tarda que combinarà els butlletins de les 17:00 h. i les 18:00 h., amb música variada tan actual com de tots els temps.

 

A les 19:00 h. arrenca una franja dedicada a diverses seccions temàtiques informatives que aniran canviant diàriament per oferir continguts de tota mena. Els dilluns, L'entrevista esportiva per on passarant les diferents entitats del mon esportiu local i Ovelles negres d'Adona't (19.30h.). L'emissora també oferirà d'altres continguts sobre actualitat esportiva als diferents espais informatius de l'emissora. En aquesta mateixa franja de les 19:00 h.els seguirà altres seccions o programes: Descobrim l'Etnobotàmica (Els dimarts); Can Seixanta (els dimecres); Aprenem la llengua i La Maleta Guspireta; els dijous. Les Cubellenques i Arqueovitis, els divendres.  

 

A més a més, l'emissora municipal torna a comptar amb prop una quarantena de col·laboradors/es que completen la programació amb les seves propostes. D'aquesta manera tornen amb programes nous el Can Seixanta (dissabtes a les 11h), el Cubelles Noir (dijous a 20.30), el Laberint Poètic (diumenge a les 11h), el Caminant es fa camí (dimarts 21h) o la Màquina del Temps (divendres a les 21h) i el Tercer Mil·lenni (diumenges a les 22h). Així com els musicals com ara el Món Country (dimecres a les 21h), el Factor Musical (divendres 20.30), el Dansa Viva (dissabtes i diumenges a les 9h), Clàssics de diumenge (diumenges 10h), A 50 dels 60 (dissabte a les 12h), la Llista Negra (dissabtes 19h) i el Música en Concert (dissabtes 22h).

 

Finalment, de l'equip de col·laboradors descansa aquesta temporada el programa Enigma 03, elaborat per Fran Recio, que després de diverses temporades dedicades al misteri proposa continuar amb el programa La Màquina del Temps (divendres a les 21h.) que es va estrenar a l'estiu. També s'estrena el programa musical La Maleta guspireta que anteriorment tenia el nom de Només swing i que aquesta temporada canvia el seu format. La Maleta guspireta és un programa musical de Swing per als amants dels balls de Swing i del Jazz, Blues, Boogie Woogie... Sens dubte combinat amb diversió i amb molta energia positiva. L'espai, presentat per Meritxell Marcillas, s'emet els dijous a les 19:30h., i en repetició els dissabtes a les 18.00h.

 

Tot plegat tindrà també la seva versió digital, amb les notícies i la ràdio a la carta que es podran consultar en qualsevol moment al portal radiocubelles.cat i a l'aplicació gratuïta per a dispositius mòbils.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles