Dia mundial de la ràdio, el 13 de febrer

12 de febrer de 2020


Ràdio Cubelles agraeix la confiança dipositada pels seus oients des de fa anys en la seva ràdio pública

El programa Cubelles a les 10 posarà en valor el paper de la ràdio pública, en motiu del Dia Mundial de la Ràdio que es commemora aquest dijous, 13 de febrer. A partir de les 10h. oferirà una taula rodona, moderada per la directora de Ràdio Cubelles, Àngels Fuster; i que comptarà la participació dels periodistes locals; Gemma Sànchez, Ivan Fernández i Javi Guerrero. El programa Cubelles a les 10 oferirà un reportatge dedicat a la ràdio i entrevistarà al regidor de Comunicació, Raül Mudarra.

 

La Unesco, que és qui promou aquest Dia Mundial de la Ràdio. Enguany, el debat estarà orientat a l'obertura de diversos tipus de programes (diversitat) que mostrin la varietat de contingut per tot tipus d'audiència. També, a la participació de les emissores comunitàries, públiques i privades. I, finalment, a una major representació dels sectors socials dins les redaccions.

 

I és que l'any 2011 la Unesco va declarar el 13 de febrer Dia Mundial de la Ràdio, coincidint amb el dia que es va crear la Ràdio de les Nacions Unides, l'any 1946.

 

La ràdio segueix sent el mitjà de comunicació amb més audiència a tot el món, i aquesta celebració la porten a terme emissores de tot el planeta. Les programacions per internet, a la carta o en podcasts han ajudat encara més a fer créixer aquest mitjà. Estem en una etapa marcada per l'activitat a les xarxes socials i la innovació amb nous formats i més continguts en l'entorn digital. I  malgrat tot, la ràdio s'ha sabut adaptar i segueix ben viva. De fet, la ràdio és el mitjà més vital segons els estudis d'audiència, fort i necessari per a una societat plural i democràtica, i que millor permet a la ciutadania informar-se i entretenir-se mentre fan altres activitats. Les audiències han crescut molt i les emissores s’han fet més fortes.

 

Cal destacar que Ràdio Cubelles celebra el seu aniversari el 22 de març. Enguany, complirà 39 anys. També commemorarà per quart any el dia de la Llibertat de Premsa (que es commemora el 3 de maig),  amb el lliurament de les seves distincions; el Micròfon i l'Altaveu d'Or.


  • DIA MUNDIAL RADIO 2020 (2).png
  • DIA MUNDIAL RADIO 2020 (1).png
  • DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles