Ràdio Cubelles lliura aquest divendres els premis del 21è Concurs literari Víctor Alari

29 de març de 2017


La gala es podrà escoltar en directe per Ràdio Cubelles, a partir de les 19h. Una lectura teatralitzada del conte “L’Straficalaris" de Vanesa López obrirà l'acte.

 

Entrevista a Vanesa López, autora del conte "L'Straficalaris"

 

Entrevista a Àngels Fuster, directora de Ràdio Cubelles

 

Aquest divendres tindrà lloc la gala de lliurament dels premis del 21è Concurs literari Víctor Alari, en reconeixement a qui fou el seu primer director. L'obertura de l’acte, que està inclòs en la programació de la Setmana Cultural de Cubelles, anirà a càrrec de Vanesa López que oferirà una lectura teatralitzada del conte “L’Straficalaris" del qual n'és l'autora. La lectura teatralitzada comptarà amb la col·laboració del Grup de Teatre del Casal de Cultura que també s'encarregrà de posar la veu als poemes guanyadors. Tot plegat serà a partir de les 19h, des de la sala socio cultural (gimnàs de l'escola Charlie Rivel). La gala es podrà escoltar en directe per Ràdio Cubelles, a partir de les 19h.

 

El certament, que té una dotació econòmica de 2.280 euros, ha incorporat enguany dos nous premis especials. Un d’ells, dedicat a la millor obra participant en reconeixement del paper de la dona i la igualtat de gènere, i l’altre premi, adreçat al relat de gènere negre (policíac, d’intriga o misteri). El concurs segueix mantenint les modalitats de narrativa en les categories infantil, juvenil i adult, així com els premis de poesia i el de guió radiofònic en categoria adult.

 

El cartell que promociona el 21è concurs ha estat obra d’Ainhora Ordóñez de 1r de l’ESO de l’institut Les Vinyes, que ha estat la guanyadora del III Concurs per al cartell dels Víctor Alari que s’organitza de manera interna des dels instituts INS Cubelles i Les Vinyes, i que té la col·laboració de Ràdio Cubelles.

 

Exposició al voltant de la figura d'en Víctor Alari

La sala sòcio cultural acollirà una exposició al voltant de la figura d'en Víctor Alari. La mostra es podrà veure durant la cerimònia del 21è Concurs literari que porta el nom de qui va ser el primer directors de l'emissora municipal, Ràdio Cubelles. Per tal d'aprofundir i donar a conèixer a les noves generacions la figura de Víctor Alari, l’escola Charlie Rivel va organitzar el curs passat 2015-2016, una mostra entorn a la seva figura, en motiu de la celebració del 20è aniversari del certamen “Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari”. D'aquesta manera el centre va retre homenatge l'any passat a qui va ser també mestre de la seva escola. Es tracta d'una exposició itinerant que està en préstec per si és de l'interès d'algun centre el poder-la exposar a la seva escola. L'exposició, que conté 14 quadres de 40cm x 30cm, combina dibuixos, textos i fotografia de l'autor amb explicacions sobre la seva vida i obra artística. La seva obra va des de la poesia, passant per la narrativa, sense deixar de banda la seva faceta de dibuixant.

 

Pel que fa als premis Micròfon d'Or i Altaveu, enguany es lliuraran el divendres, 5 de maig en el marc del Dia Mundial de la LLibertat de Premsa. I és que el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa va ser declarat per l'ONU el 3 de maig. La iniciativa per promoure aquest dia va partir de la UNESCO, que en un document publicat el 1991 titulat 'Foment de la Llibertat de Premsa al Món' havia reconegut que una premsa lliure, pluralista i independent era un component essencial de tota societat democràtica. La data s'havia elegit per commemorar la Declaració de Windhoek per al Foment d'una Premsa Africana Independent i Pluralista, aprovada el 3 de maig de 1991 pel Seminari per al Foment d'una Premsa Africana Independent i Pluralista, organitzat per la UNESCO iles Nacions Unides a Windhoek (Namíbia).


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles