La Diputació de Barcelona ha presentat el projecte de reforma de la plaça del Castell

30 de gener de 2020


Entre d’altres, inclou la recuperació de la part esfondrada als anys 2000. El treball ha estat lliurat aquest dimarts pel diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, a l’alcaldessa, Rosa Fonoll.

La Diputació de Barcelona ha presentat el projecte de reforma de la plaça del Castell. Entre d’altres, inclou la recuperació de la part esfondrada als anys 2000. El treball ha estat lliurat aquest dimarts pel diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, a l’alcaldessa, Rosa Fonoll.

 

El castell de Cubelles es un edifici declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i es troba situat al nucli antic de la població, ben a prop de l’Ajuntament i de l’església parroquial. L’edifici va ser comprat per l’Ajuntament el 1989 i entre els anys 1994 i 2016 el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local hi va efectuar una sèrie d’intervencions com la restauració de les cobertes i les façanes, la planta noble, així com altres espais de l’exterior i l’interior.

 

El conjunt s’emplaça en una zona urbana protegida pel Catàleg i Pla especial de protecció del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental del municipi per ser una àrea d’alt potencial arqueològic, ja que en el subsòl hi ha restes d’una vil·la romana. L’objectiu del projecte és recuperar l’espai de la plaça perquè esdevingui de nou un lloc públic en condicions i seguretat, tot respectant els elements d’alt valor patrimonial que conté.

 

La urbanització de la plaça recupera i millora la connexió entre el nucli històric i la trama urbana de l’entorn de la carretera C-31 i guanya superfície amb la reconstrucció de l’antic mur de contenció del carrer de Víctor Balaguer, tot augmentant la superfície de l’esplanada davant del castell.

 

Pel que fa al tractament de l’espai, es combina una àmplia superfície de sauló sobre l’àrea que conté restes romanes i que n’ocupa dues terceres parts, amb la prolongació del paviment de pedra del nucli antic en les zones de pas. El nou espai també incorpora una fila de bancs amb arbres de port petit que garanteixen un àmbit de descans que ofereix la possibilitat de gaudir tant a la façana principal del castell com de les vistes de migdia, a manera de balcó o mirador.


  • Cubelles_castell_mur_actual_ALTA.jpg
  • Cubelles_castell_lliurament_ALTA.jpg
  • Cubelles_castell_front mitgera_ALTA.jpg
  • Castell 2003 1
  • Castell 2003 2
  • L'informatiu
  • CONEGUEM REGIDORS 2019
  • Butlletins correu
  • història eleccions 1970-2019
  • col·labora
  • RÀDIO A LA CARTA
  • RÀDIO CUBELLES APP
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles