Els serveis socials de Cubelles han aturat un contenciós de Gas Natural

1 de febrer de 2018


L’empresa energètica va presentar sense avisar un contenciós administratiu contra l’Ajuntament per no respondre quins impagaments eren de persones vulnerables, una obligació de la llei 24/2015.

Imatge: Premsa de Gas Natural

 

Els serveis socials de Cubelles han pogut aturar un contenciós de Gas Natural. L’empresa energètica va presentar sense avisar un contenciós administratiu contra l’Ajuntament per no respondre quins impagaments eren de persones vulnerables. De fet, la multinacional ha estès aquest procediment a centenars d’ajuntaments catalans i l’ACM ja s’ha mostrat molesta per aquesta actitud de Gas Natural.

 

Segons han confirmat responsables dels serveis socials de l’Ajuntament, aquí Gas Natural també va presentar un contenciós administratiu perquè tenia una llista de 200 persones que no havien pagat el seu rebut i segons la llei de pobresa energètica 24/2015 necessitaven una resposta dels serveis socials abans de tallar el subministrament. L’Ajuntament ha aconseguit que Gas Natural retirés el contenciós després d’haver donat resposta ràpidament a les seves demandes. De fet, l’Ajuntament ha enviat una carta a totes les afectades perquè en cas de sentir-se vulnerables i amb dificultats econòmiques per pagar s’hi posin en contacte i s’acullin a la llei.

D’aquesta manera, podrien arribar a estar un any o més temps connectats al gas sense pagar. Ara bé, des de serveis socials també alerten que les factures que no es paguen s’acumulen com un deute que de moment no està clar qui haurà d’acabar pagant. En el cas de Cubelles hi ha una desena de persones que han contestat que volen emparar-se en la llei de pobresa energètica per evitar el tall de subministrament.

 

Per la seva banda, l’ACM, que agrupa centenars d’ajuntaments de tot el país, ha publicat un comunicat crític amb l’actitud de Gas Natural amb els serveis socials municipals. En aquest comunicat entre d’altres reclamacions l’associació municipalista diu que La Generalitat i els representants del món local van elaborar una proposta de protocol per establir els procediments a seguir per a l’aplicació de la Llei 24/2015. Tanmateix, el protocol va ser impugnat per ENDESA i el jutjat contenciós administratiu en va declarar la nul·litat, si bé la sentència ha estat recorreguda per l’ACM, l’FMC i la Generalitat de Catalunya. El comunicat de l’ACM també conclou que darrera dels recursos de Gas Natural hi ha una voluntat clara d’incomplir l’esperit que inspira la llei 24/2015, dificultant la resposta als casos de pobresa energètica.


 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • història eleccions 1970-2019
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles