L’escola Vora del Mar rebrà el distintiu d'Escola Verda

18 de setembre de 2017


Aquest distintiu acredita la implicació de l'escola en la sostenibilitat i la conscienciació mediambiental

Resultat d'imatges de escola Vora del Mar

Entrevista a Josep Cors, cap d'estudis de l'escola Vora del Mar

L’escola Vora del Mar rebrà el 23 de setembre aquest certificat de la Generalitat de Catalunya i una placa per col·locar a les seves instal·lacions. Aquest distintiu acredita la implicació de l'escola en la sostenibilitat i la conscienciació mediambiental. 

 

Té una durada de quatre anys després dels quals cal renovar-lo, presentant un Programa d'Educació per a la Sostenibilitat ja realitzat i amb els objectius contextualitzats respecte als quatre eixos que segueix el programa. El projecte Escoles Verdes sorgeix amb la intenció de donar suport a tots els centres escolars de Catalunya que tinguin la intenció d'afrontar i introduir els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Aquest distintiu l'atorga el Departament de Medi Ambient conjuntament amb el d'Ensenyament, amb l'objectiu de reconèixer la tasca que duen a terme alguns centres en matèria d'educació per a la sostenibilitat. 

 

Amb l’inici del nou curs escolar des del Consell escolar es crearà un comitè ambiental que continuarà treballant en la comissió ambiental de l’escola. L’objectiu és el d’avançar tant amb el consum responsable com en el projecte d’estalvi energètic, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cubelles. Josep Cors, cap d’estudis de l’escola Vora del Mar ho ha explicat d’aquesta manera en una entrevista a Ràdio Cubelles.

 

Aquest curs l’escola Vora del Mar seguirà introduint el programa d’innovació Escola Nova 21. És un pas més a la idea metodològica que es desenvolupa a l’escola. Es tracta d'un programa a llarg termini que s’anirà implantant progressivament. De fet, l’any passat, el centre ja va iniciar el projecte d’ambients a infantil i aquest curs es començarà a implantar també a cicle inicial i mitjà.

 

Entre d’altres novetats, l’alumnat de 5è i 6è del Vora iniciarà aquest curs activitats d’Intercicle per afavorir el gust per a la lectura i diferents projectes interdisciplinaris en equips cooperatius.

 

Amb aquestes novetats l’escola Vora del Mar inicia el curs a través del seu nou eix transversal “Vora Travel”. Un tema que interrelacionarà totes les àrees, les festes i activitats del centre. L’objectiu passa per apropar als infants a d’altres països, cultures i indrets.


 • L'informatiu
 • CONEGUEM REGIDORS 2019
 • Butlletins correu
 • història eleccions 1970-2019
 • col·labora
 • RÀDIO A LA CARTA
 • RÀDIO CUBELLES APP
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles