El Motocròs Vila de Cubelles corona un pilot cubellenc

14 d'agost de 2017

Aitor Campamà campió de les proves combinades a la categoria de Mx 50

Aquest passat dissabte, entre els actes de la Festa Major es va celebrar el ja mític Motocròs de la Vila de Cubelles, on s'apleguen nombrosos pilots tant de nivell europeu com aficionats arribats de tots els punts del país i, on el
pilot de Cubelles Aitor Campamà Chacón de l'escuderia JRB Off Road es va endur la victòria final de les proves combinades a la categoria de Mx 50.

Campamà va ser el més regular de la categoria petita, tot i un molt mal inici a la primera mànega de les proves de Motocròs on sortia en les últimes posicions, per un moment de confusió a l'hora de la baixada de la graella,
Campamà tenia un objectiu clar: volia guanyar a casa seva. La cursa se li complicava. Tenia 15 minuts per anar superant pilots on hi havia barrejades les categories de 50 i 65 cc. amb un total de 27 pilots, dels
quals 11 corresponien a la categoria de 50 cc. Amb una pista amb forces roderes, fang i punts força tècnics, Campamà anava retallant metres als primers classificats, tot i la dificultat per la quantitat de tràfic que anava trobant, sobretot, en els punts més lents i als revolts més tancats.

El cubellenc no va defallir en cap moment i demostrant una gran concentració, va imposar un fort ritme de cursa i quant sols mancaven dues voltes per la conclusió de la primera mànega, agafava el lideratge de la categoria arribant a meta en la primera posició final. A la segona mànega del Motocròs tot i fer una millor sortida, es va col·locar en segona posició. Campamà coneixedor que el pilot que liderava la categoria no havia puntuat a la primera mànega, es mantenia en aquesta posició controlant que en cap moment l'atrapessin els seus perseguidors, aconseguint una còmoda 2a posició final.
Arribada la nit, començava la prova americana, que consisteix a rodar en un oval força enfangat. Aquest tipus de cursa els pilots fan dues mànegues de 10 voltes cadascuna a l'oval. La curta corda del traçat, fa que els pilots es vagin doblant constantment, fet que va comportar nombroses caigudes i canvis de posició a la cursa.

Campamà va fer els deures amb l'equip al seu box. Tenia les matemàtiques clares. L'objectiu era no caure i controlar els pilots que podien prendre-li la primera posició final a la combinada. El petit gran pilot cubellenc així ho va fer. Va marcar dues segones posicions finals a cadascuna de les dues mànegues, fent possible el seu petit gran somni: guanyar el Mx de Cubelles, la vila que l'ha vist néixer i créixer, davant de tota la família, amics i cubellencs.

Al final de la jornada així ho explicava l'Aitor Campamà: "És el meu últim any a la categoria de 50 Cc. i volia guanya a Cubelles, on hem preparat bé, ho he lluitat i ha sortit tot bé". Va voler agrair en especial a la seva família i a tot l'equip que fa possible que pugui gaudir de la moto, de les curses i, sobretot, d'aquests moments tan especials.