El Govern municipal aposta per un pavelló esportiu-cultural per al Pla E 2010

14 de gener de 2010


L’equipament esportiu es construiria al carrer Nou, al costat de la zona escolar del CEIP Charlie Rivel amb qui es compartiria

La construcció d’un pavelló esportiu i cultural és la gran aposta del Govern municipal per a la propera convocatòria del Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local, que deixarà 1.431.666,00 € a Cubelles. L’equipament, que estaria compartit amb l’escola Charlie Rivel, vindria a donar resposta a “una reivindicació de fa molts anys de la comunitat educativa d’aquest centre” i a la “manca d’espai culturals” que té el municipi, segons va anunciar l’Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, en la darrera edició del programa de Ràdio Cubelles Plaça de la Vila.

El projecte, que s’està redactant, agafa com a punt de partida un d’existent des de l’any 2005, tot i que fa una proposta d’ampliació. Així, la pista passaria de 200 m. a 400 m. i se li donaria un ús cultural, a més de l’esportiu. Romero creu que “amb les carències que tenim d’espais, pensem que és la millor opció”, ja que l’equipament “donaria el servei als infants de l’escola i al municipi”, perquè “n’estem molt mancats”. En cas de rebre subvenció, la construcció es faria al terreny de titularitat municipal ubicat al carrer Nou, al costat del menjador del CEIP Charlie Rivel. “Aquest pavelló fa molts anys que és una reivindicació de l’escola, que li manca un equipament esportiu tancat perquè quan plou no poden fer gimnàstica”, explica l’Alcaldessa. La comunitat educativa serà la primera beneficiada de l’edificació, però “cada cop més les instal·lacions han de ser compartides, perquè quan es fa qualsevol infraestructura s’ha de pensar en el benefici de la major part de la població”. Per això, l’equipament serà d’ús escolar en horari lectiu, però, fora d’aquest, es podrà utilitzar per activitats esportives i culturals, tan de l’Ajuntament com de col·lectius que ho sol·licitin, com ja passa en altres sales escolars del municipi. És el cas del gimnàs del Vora del Mar, en el qual l’associació de balls de saló realitza les seves classes.
 
Altres projectes
El pavelló no serà l’únic projecte que el municipi presentarà al programa de subvencions del conegut com a Pla E. Entre les prioritats municipals, i d’acord amb el Pla de Mandat del Govern, hi destaca la implantació del portal ciutadà, una eina informàtica que permetrà a la ciutadania fer tràmits amb l’administració local de forma telemàtica; i un sistema d’informació geogràfica, per facilitar la informació cartogràfica i urbanística, tan al personal de l’Ajuntament com a la ciutadania en general. “Tot això és una quantitat important que reverteix directament en la població”, explica Romero. La implantació d’aquests sistemes informàtics, que són obligatoris per llei a partir de l’any vinent, “eviten que la ciutadania hagi de desplaçar-se per fer tràmits, com per exemple entrar una instància”.
 
Finalment, un màxim del 20% de la subvenció concedida (286.907,00 €) es pot destinar a fer front a despeses relacionades amb els serveis socials, entesos aquests de forma amplia. Per això l’Alcaldessa va anunciar actuacions en l’àmbit escolar, com les llars d’infants, i en l’assistència social.
 


 • L'informatiu
 • CONEGUEM REGIDORS 2019
 • Butlletins correu
 • història eleccions 1970-2019
 • col·labora
 • RÀDIO A LA CARTA
 • RÀDIO CUBELLES APP
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles