Presentat el llibre "20 anys de l'Agrupació de Balls Populars"

24 d'abril de 2017


El llibre ha estat escrit per Joan Pujol, Gemma Sánchez, Anna Morcillo, i Xavier Toscano

 

 

Notícia presentació del llibre 20 anys de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles

 

Dissabte es va presentar a la sala sociocultural de Cubelles el llibre dels 20 anys de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles amb la presència dels gegants i el Viagrot  a l'acte. Es tracta d'un llibre escrit per Joan Pujol, Gemma Sánchez, Anna Morcillo, i Xavier Toscano. A la presentació, els autors també van estar acompanyats de la presidenta de l'Agrupació de Balls Populars, Esther Soler així com d'una representació dels balls populars, amb les colles de gegants i de timbalers.

 

El llibre conté un pròleg de Joan Vidal, historiador local i president del Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell. Durant el parlament de Joan Vidal, l'historiador va voler agrair la confiança per l'encàrrec d'obrir el llibre amb el seu pròleg, i a la vegada va destacar que l'Agrupació té un origen fins i tot anterior al 1996, tal com recull el llibre.

 

Joan Pujol ànima del projecte va voler recordar breument el per què d'escriure aquest llibre, un projecte que sorgeix com a continuació del llibre publicat "Fiesta de chicos y Grandes", premi de la Beca d'Investigació Local Vila de Cubelles 2002. Un llibre escrit per Marta Blanch i Joan Pujol.  

 

Durant l'acte, Joan Pujol, a banda de dedicar el llibre dels 20 anys de l'ABP a la memòria de la Marta Blanch, també va voler recordar altres figures claus de la cultura popular. Per la seva banda, Gemma Sánchez va aprofitar la presentació per explicar com en Joan Pujol va demanar un cop de mà per tirar endavant el llibre, i com no es va poder resistir a prendre part del projecte. Sánchez també va destacar la part fotogràfica inclosa dins del llibre. Una altra de les autores, Anna Morcillo va voler posar èmfasis  en el fet que la publicació, a banda de ser un llibre de consulta, també ha de servir per explicar com i què fa l'Agrupació; des dels seus orígens, sense deixar enrere les anècdotes viscudes pels diferents membres de les colles de l'Agrupació. Finalment,  Xavier Toscano va destacar el gran equip que han format els autors assenyalant que tots plegats han sabut donar el millor en cada moment.

 

L'acte el va tancar l'alcaldessa de Cubelles Rosa Fonoll, on va agrair l'esforç per recollir una part important de l'història dels balls populars. Fonoll també va voler tenir un record per a les persones que van lluitar per la cultura popular en un període anterior.

 

El llibre dels 20 anys de l'Agrupació de Balls Populars s'ha pogut editar gràcies a una campanya de micromecenatge realitzada el passat estiu en el qual amb l'aportació de persones i entitats van poder fer realitat aquest projecte. Els mecenes que van participar van poder recollir els seus exemplars i els autors van signar un cop finalitzat l'acte. 


Enllaços relacionats

 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • RÀDIO CUBELLES APP
 • col·labora
 • Un pas per la Guerra
 • AGRUPACIÓ BALLS POPULARS
 • LA TÈRMICA
 • EL CÍRCOL CUBELLENC
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles