Balanç molt satisfactori de la Policia Local en el 2009

14 de gener de 2010


L’Inspector destaca la tasca preventiva i de proximitat, i marca com a objectiu per al 2010 el compliment de les Ordenances Municipals

Les primeres estadístiques dels serveis realitzats per la Policia local de Cubelles mostren un augment, en alguns casos molt significatiu, de la tasca preventiva i de proximitat que s’ha realitzat al llarg de l’any passat, un dels principals objectius del cos. L’Inspector de la Policia, Sebastià Rodríguez, qualifica aquests resultats de totalment satisfactoris, tant en la tasca dels agents del cos policial i els diversos comandaments com en la confiança dipositada pel ciutadà.



Respecte a l’apartat de denúncies, els increments han estat més que notables. Les infraccions a les Ordenances Municipals, competència exclusiva de la Policia Local, s’han superat en més d’un 20%, mentre que les infraccions al Servei Català del Trànsit (documentacions del vehicles i assegurances) han augmentat un 87%. Pel que fa a la llei de protecció de la seguretat ciutadana- que inclou baralles, alteracions de l’ordre públic, infraccions per tinença i/o consum de drogues, tinença d’armes, etc...- han augmentat un 120% respecte l’any 2008.

Al llarg del 2009 s’han multiplicat per sis els controls policials de seguretat ciutadana o viària, el que ha servit perquè la detecció d’infraccions s’hagin quadruplicat.



Reducció de l’accidentalitat

Al llarg del 2009 s’han produït un total de 137 accidents de trànsit al nucli urbà, 77 sense ferits i 60 amb ferits de diversa lesivitat, sense que hi hagi hagut cap mort. En comparació amb les dades existents de l’any 2008, la reducció total implica un 22% -un 15% en els accidents amb ferits i un 27% en els accidents amb només danys materials- . Les dades recopilades arran dels accidents registrats han servit per detectar els punts negres del municipi i a partir d’ara la Policia Local els estudiarà per tal de realitzar les corresponents propostes de millora amb la finalitat d’eradicar-los o, si més no, reduir-los.



Més peticions ciutadanes

Els requeriments de la ciutadania també ha experimentat un augment, en concret s’ha realitzat 9.113 demandes de serveis i 10.717 demandes d’informació, el que implica un augment de més d’un 26% respecte del mateix període de l’any anterior.

Les denúncies presentades per la ciutadania pels diferents delictes i faltes penals han augmentat un 12% i el nombre de detinguts, un 30%. En aquest cas també hi ha un estudi posterior de les zones a on es produeixen diversos tipus de robatoris que ajuden a crear plànols del municipi per afectació que s’utilitzen com a eina de prevenció de futurs delictes.



En el cas de la resolució de conflictes entre particulars, destaca l’augment de la mediació com a opció policial. En aquest cas, l’augmentat d’aquest tipus de solucions als problemes veïnals ha augmentat gairebé un 40%, mentre que en els casos dels conflictes familiars, el percentatge s’ha triplicat. Aquest servei ajuda a la consolidació de la policia de proximitat, el mateix que la figura del policia de barri i la unitat en bicicleta estrenada a l’estiu, que han implicat un augment de comunicats d’anomalies produïdes a la via pública.



Objectius 2010

A banda de millorar les dades del 2009, l’Inspector de la Policia Local considera que els objectius per al 2010 són seguir la línia de consolidació de la policia de proximitat i el compliment de les ordenances municipals, amb especial èmfasi a la de tinença d’animals domèstics, doncs generen moltes queixes entre els veïns. En aquest punt es vigilarà sobretot que no es permeti deixar les defecacions a la via pública i que els animals vagin degudament lligats segons marca la normativa.



  • ALCALDESSA RESPON
  • L'informatiu
  • RÀDIO A LA CARTA
  • canal you tube
  • col·labora
  • Butlletins correu
  • des de 1981
  • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
  • ESPECIAL BIBLIOTECA
  • història eleccions 1970-2019
  • paulina 100 anys
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles