Ajuntament i Comitè signen el conveni laboral per als dos proper anys

16 de desembre de 2009


El nou marc laboral és una actualització del de l’any 2000 amb la incorporació dels pactes aprovats per Ple

Dimecres 16 de desembre va tenir lloc la signatura oficial del conveni laboral de l’Ajuntament de Cubelles, entre els representants de l’empresa i els del personal. Així, les gairebé 170 persones que treballen al Consistori, entre funcionaris i laborals, ja tenen un nou conveni col·lectiu per als propers dos anys, que s’haurà de ratificar definitivament en el proper Ple ordinari.

Aquest document s’ha actualitzat a la normativa vigent i s’han inclòs aquells pactes fets en la comissió paritària i els aprovats per Ple. La principal novetat serà que, per primera vegada, es publicarà al diari oficial de la Generalitat i als butlletins oficials. Les noves millores que tindran els treballadors són en alguns aspectes socials i mèdics.Les negociacions del nou marc que regula les relacions laborals a l’Ajuntament es van iniciar l’any 2007. Juan Calvo, president del Comitè unificat de l’Ajuntament de Cubelles, explica que les converses es van aturar a petició de “l’empresa, que va comentar que no era ètic seguir-les per la crisi econòmica”. Tot i això, les dues parts es van posar d’acord en reprendre les converses amb l’objectiu de regularitzar el conveni aprovat l’any 2000, que no estava publicat i fa dos anys ja denunciat.

Calvo destaca els consens de les tres seccions sindicals –CCOO, UGT i el Sindicat de Funcionaris de la Policia (SFP)- i la vigència, fins al 31 de desembre del 2011. Aquesta ha estat una petició dels treballadors que l’empresa ha acceptat, tot i que “preferíem que fos fins a finals del 2012”, tal i com reconeix l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero. Ambdues parts creuen que és un “bon conveni, malgrat ser un pacte de mínims”, perquè, entre d’altres, s’han oficialitzat pactes aprovats per sessió plenària a finals de la passada legislatura com “l’estabilitat, la conciliació laboral i l’aplicació de l’IPC català”, com explica Calvo.Romero va reconèixer la “duresa de les negociacions”, perquè és comprensible que “els treballadors vulguin ampliar el que ja han aconseguit”. “No hem tret res”, afirma, “però hem posat límits a la despesa, per poder preveure la despesa màxima”. L’Alcadessa, i responsable dels recursos humans municipals, posa com a exemple la nova regulació de les hores extraordinàries, “que les reduirem a base de planificar les feines o agafar més personal per feines puntuals” o “contractant empreses”, en cas necessari. També s’ha aprofitat per anivellar les condicions de funcionals i laborals. • L'informatiu
 • CONEGUEM REGIDORS 2019
 • Butlletins correu
 • història eleccions 1970-2019
 • col·labora
 • RÀDIO A LA CARTA
 • RÀDIO CUBELLES APP
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles