Comença el desmantellament de la Tèrmica

28 de març de 2017


Les primeres tres setmanes les feines consistiran en l’arribada de les empreses i la maquinària que desmuntaran completament la central energètica. Després del dilluns de pasqua està previst que ja comencin les feines d’enderroc.

Les obres de desmantellament es dividiran en dues fases. En un primer moment s'enderrocaran les construccions visibles de la central. Concretament, segons explica Endesa, començaran per "l'edifici industrial" que és la part del complex formada per la nau de turbines, el centre de control, la caldera i la xemeneia. Pel que fa a la xemeneia, segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, no hi ha haurà demolició explosiva sinó que s’anirà enderrocant mica en mica mitjançant sistemes mecànics.

 

També en la primera fase, Endesa enderrocarà les que considera "instal·lacions associades" i que són l'edifici d’oficines, el menjador, les naus, els tallers i els magatzems així com els dipòsits de fuel que hi ha al costat de la subestació de Foix, a la zona de Mas Xinxola, per damunt de l'autopista.

 

En una segona fase es preveu la demolició de les estructures enterrades i la casa de bombes. Simultàniament a les tasques de desballestament, Endesa diu que "procedirà a la remediació del sòl amb una tècnica que retornarà el terreny les condicions inicials, sense rastre de l’activitat industrial".

 

A més a més, un dels murals de ceràmica que hi ha actualment a la central, passarà a mans de l’Ajuntament que ha de decidir la seva ubicació definitiva. El govern també ha pactat diverses cessions paral·leles al procés de desmantellament. Segons han explicat membres de l'executiu, Endesa cedirà un terreny tancat per fer-hi un corre-can i també cedirà l'enllumenat de la zona de la central perquè passi a ser públic.

 

Tota l'actuació té un pressupost superior als 4,7 milions d'euros que aniran a càrrec d'Endesa.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles