El futur de l'Institut Les Vinyes, una de les preocupacions polítiques i socials del 2017

9 de gener de 2017


El fet que la Generalitat estigui estudiant la possibilitat de fusionar els dos centres de secundària ha encès les alarmes dels partits i dels col·lectius de docents, famílies i alumnes.

Institut les vinyes

 

Reportatge de Pau Ramon sobre les últimes declaracions i valoracions de la manca d’aquest equipament educatiu al municipi (enllaç)

 

 

 

Entrevista a Anna Martínez, regidora de Cubellencs FIC, que proposa un cofinançament per construir l'edifici de Les Vinyes (enllaç)

 

 

Aviat farà 10 anys que funciona l’Institut Les Vinyes i el centre continua pendent de resoldre la seva situació de provisionalitat en mòduls prefabricats. En el projecte de pressupost de la Generalitat per aquest any no hi ha cap rastre de solució d’aquesta situació. A més, el departament d’ensenyament està estudiant la viabilitat d’una fusió dels dos instituts de la vila. Una opció que de moment ha despertat el rebuig tant del col·lectiu docent, les famílies i els alumnes dels centres així com de la majoria de partits que ja s’han anat posicionant.

 

D’una banda, el PSC ha presentat esmenes als comptes de la Generalitat perquè s’inclogui una partida econòmica relacionada amb l’Institut Les Vinyes. I des de Cubellencs FIC han reclamat que l’Ajuntament es fixi en altres municipis com Sitges i que pacti un cofinançament o un avançament de diners per construir l’institut tan aviat com sigui possible. L’ajuntament de Sitges ha optat per solucionar d’aquesta manera la construcció de l’escola Agnès després d’onze cursos en barracons (entrevista a la regidora Anna Martínez).

 

Per la seva banda, el govern d’UC, ERC i ICV treballa perquè la Generalitat descarti l’opció de la fusió perquè suposaria un impacte negatiu per la vila i els alumnes. En aquest sentit, la regidora d’ensenyament, Ester Pèrez, ha volgut treure ferro a la fusió dels dos centres i ha explicat que es tracta d’una de les moltes opcions que estan damunt de la taula (enllaç a l'entrevista).

 

El grup municipal de CiU rebutja la fusió dels instituts de la vila. Així i tot, a diferència de l’opinió del govern municipal, des de CIU creuen que el departament d’Ensenyament està fent càlculs de les necessitats actuals i futures d’equipaments educatius per no invertir més del compte. En aquest sentit s’ha expressat la regidora Noemí Cuadra recentment en una entrevista al Canal Blau.

 

Amb tot, són sobretot els col·lectius socials relacionats més directament amb els centres els que estan protestant per la fusió que planteja la Generalitat. D’una banda, els alumnes i les famílies de l’institut Les Vinyes estan recollint signatures en contra del projecte i a favor de la construcció d’un edifici. I de l’altra, els alumnes i les famílies de l’Institut Cubelles tampoc no veuen bé que s’unifiquin dos projectes diferents. Núria Gonzàlez, presidenta de l’AMPA de l’Institut Cubelles i representant de les famílies en el consell escolar del centre, ha expressat el seu rebuig a la concentració dels dos centres, que considera que representen dos projectes diferents (enllaç a l'entrevista).

 

Paral·lelament, també cal tenir en compte que la possible ubicació d’un institut nou a la vila també genera discrepàncies entre els partits de l’Ajuntament. El govern manté el projecte urbanístic de la zona de la plaça del mercat. Mentre que d’altres partits rebutgen les contrapartides que es van pactar en el seu dia per la cessió d’un terreny privat.

 

En tot cas, malauradament l’Institut Les Vinyes seguirà sent un dels temes rellevants en la vida de Cubelles per aquest 2017.

 


  • ALCALDESSA RESPON
  • L'informatiu
  • RÀDIO A LA CARTA
  • canal you tube
  • col·labora
  • Butlletins correu
  • des de 1981
  • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
  • ESPECIAL BIBLIOTECA
  • història eleccions 1970-2019
  • paulina 100 anys
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles