Els Mossos d’Esquadra preparats pel pla Grèvol

22 de desembre de 2016


La policia catalana desplegarà patrulles a peu en les zones comercials de Cubelles per atendre possibles incidències o furts.

mossos

 

Secció dels Mossos d'Esquadra al programa 'Fem País' de Ràdio Cubelles

 

 

Els Mossos d'Esquadra han activat el Pla Grèvol com cada any per millorar la seguretat i la convivència durant la campanya de Nadal. Durant aquestes dates s’intensifica la presència policial uniformada en els principals eixos i zones comercials a través de patrullatges a peu per tal de prevenir fets delictius, sobretot furts, robatoris en establiments comercials i estrebades. La seva presència, segons els Mossos, també augmenta la percepció de seguretat.

 

A banda de les zones de botigues i centres comercials, dins del Pla Grèvol també s’incrementen els dispositius i patrullatges en mercats municipals, fires, polígons industrials, carreteres i autopistes i àrees de serveis del país. L’objectiu és reduir l’activitat delinqüencial que es registra durant aquest període, garantir la seguretat a la mobilitat en la xarxa viària i en els transports públics i mantenir els nivells de convivència.

 

El Pla de Seguretat Grèvol estarà actiu fins al 15 de gener, coincidint amb l’inici de la campanya de rebaixes, que, com cada any, comportarà una gran afluència de persones en els principals eixos i zones comercials.

Els principals objectius del Pla de seguretat del Nadal són:

-         Prevenir i/o reduir la delinqüència que opera a Catalunya aprofitant les condicions específiques que es donen en aquest període.

-         Garantir la seguretat en la mobilitat en la xarxa viària i en els transports col·lectius de persones, tant públics com privats.

-         Augmentar  la percepció de seguretat.

-         Garantir el normal desenvolupament de les activitats i esdeveniments específics d’aquest període, sobretot els que tenen lloc en zones d’oci nocturn on tindran lloc diverses celebracions.

 

El Pla Grèvol s’ha estructurat en dues fases, la primera de les quals es va posar en marxa durant el mes de novembre i ha consistit en contactar amb els comerciants per donar-los consells de seguretat amb l’objectiu de prevenir els fets delictius més habituals que es registren en aquesta època de l’any. També s’ha contactat amb els  principals representants d’entitats relacionades amb el sector empresarial i comercial del país. La nova estratègia dissenyada busca més potenciar la qualitat en el contacte, potenciant l'intercanvi d'opinió entre sector comercial i policial.

 

En el marc d’aquesta primera fase informativa, enguany, per tal d’afrontar la campanya nadalenca i per fer arribar la feina policial al màxim de persones , els Mossos d’Esquadra han apostat per incrementar encara més les relacions de proximitat amb el teixit comercial a través de les noves tecnologies.  Per això, en aquesta edició s’han enviat per via telemàtica més de 6.000 correus a comerciants, botiguers i empresaris. Aquests missatges, amb consells de seguretat, es complementen amb les visites presencials que es realitzen als establiments comercials, a més de les reunions que també s’han mantingut durant els darrers mesos. . Aquest nou sistema d'arribar al teixit comercial i empresarial ja formarà part de la estratègia de la organització policial en totes aquelles campanyes realitzades al llarg d'un any.

 

La col·laboració i la coordinació que mantenen els Mossos amb els comerciants és un factor determinant alhora de mantenir els nivells de seguretat òptims, contribuint a reduir l’activitat delictiva pròpia d’aquestes dates. L’objectiu és treballar colze a colze amb tots els representants del teixit comercial del país per tal de detectar qualsevol incidència relacionada amb la campanya del Nadal i per minimitzar l’activitat delictiva que es registra durant aquestes dades a l’entorn dels eixos comercials on l’afluència de persones és molt elevada.

 

La segona fase del pla Grèvol entra en funcionament aquest dilluns a través de patrullatges i dispositius de seguretat encaminats a prevenir la delinqüència associada a l’augment de l’activitat comercial i empresarial i les celebracions d’aquesta època de l’any.

 

Amb la finalitat de sumar esforços, els Mossos d’Esquadra es coordinaran amb tots els operadors implicats en la seguretat. Així doncs, s’intensificaran dispositius i accions coordinades amb les policies locals, les guàrdies urbanes, els vigilants municipals, les empreses de seguretat privada i els centres de recepció d’alarmes (CRA) de cadascuna de les demarcacions territorials.

Així mateix, amb l’objectiu de potenciar les accions d’interacció amb les empreses de seguretat privada, s’efectuarà la interlocució amb la Unitat Permanent d’interlocució Operativa amb la Seguretat Privada. Aquesta unitat s’encarregarà de facilitar la coordinació i l’intercanvi d’informació entre la Policia de la Generalitat i les empreses de seguretat privada.

En el marc del Pla Grèvol, els Mossos d’Esquadra, coordinats amb les diferents Policies Locals, impulsaran també accions relacionades amb el fenomen top manta, que genera importants perjudicis sobre l’activitat comercial  i industrial. Aquests dispositius s’efectuaran en aquells punts i zones on la policia té detectada la possible presència de venda ambulant.

 

A banda d’aquests dispositius, els Mossos d’Esquadra continuaran treballant, des de la vessant d’investigació per tal de desmantellar els grups delictius que hi ha al darrera dels venedors de top manta.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles