La Fiscalia investiga la gestió d’uns expedients sancionadors de la Policia Local de Cubelles

12 de desembre de 2016


Per la seva banda, el SFP demana que l'Ajuntament obri també un expedient informatiu per esbrinar si hi va haver irregularitats.

 

Entrevista a José Luís Díaz representant a Cubelles del Sindicat de Funcionaris de Policia 

 

 

La Fiscalia estaria investigant la gestió d’uns expedients sancionadors de la Policia Local de Cubelles. Segons ha publicat el diari El Mundo i han confirmat fonts de l’Ajuntament, la fiscalia ha demanat informació sobre els expedients que van acabar provocant la suspensió de sou i feina a un agent municipal durant dos anys. Aquest agent ja es va reincorporar al cos policial el mes de setembre després que el jutjat donés la raó a la seva versió. Segons la sentència l’Ajuntament ha de tornar 100.000 euros d’indemnització a aquest agent. Arran d’aquella sentència, la fiscalia ha obert una investigació per conèixer com es van elaborar els expedients sancionadors que van acabar amb la suspensió de l’agent ara readmès. En aquest sentit, la fiscalia vol intentar esbrinar si l’inspector en cap o l’investigador extern que va portar el cas, van alterar proves documentals per tal d’elaborar els expedients sancionadors.

 

Amb tot, la plantilla de la policia local continua reclamant als responsables polítics de l’Ajuntament que obrin un expedient informatiu a l’inspector en cap. Així ho ha afirmat en declaracions a Ràdio Cubelles, José Luís Díaz, un dels representants del sindicat de funcionaris de policia a Cubelles. Els representants sindicals de la Policia Local també han alertat que el govern municipal hauria incomplert el compromís d’obrir aquest expedient informatiu. Aquest dijous es tornaran a reunir totes les parts. Des del sindicat de policies ja han avisat que la seva postura és que l’expedient informatiu és necessari per esclarir el cas.

 

De moment, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joaquim Macià, no ha fet declaracions noves ni sobre les investigacions de la fiscalia ni sobre el conflicte i el malestar intern a la plantilla de la policia. En anteriors declaracions, però, Macià sempre ha insistit fins ara que no troba necessari que s’obri un expedient informatiu ni fer cap canvi al capdavant de la Policia Local.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles