La Setmana del Consum Responsable aglutinarà iniciatives diverses del 21 al 27 de novembre

17 de novembre de 2016


La regidoria de Turisme, Comerç i Fires ha elaborat un programa conjuntament amb l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor que se centra en donar a conèixer i transmetre els valors de consum més sostenibles i adequats a l’entorn del municipi.

Exposicions, tallers, xerrades i visites completen un programa d’activitats que han de servir per reflexionar just abans d’entrar en l’època nadalenca, habitualment molt consumista. Es tracta de la 2a Setmana de Consum Responsable que el govern municipal ha recuperat de l'agenda municipal després d'una primera experiència l'any 2009. El regidor Raül Mudarra ha resumit l’objectiu de la Setmana de Consum Responsable en el foment del coneixement de l'entorn, dels beneficis de la producció de proximitat i sostenible. En aquesta línia ha destacat els tallers que fa anys que s'ofereixen a les escoles.

 

A banda de la canalla, la Setmana de Consum responsable també posarà èmfasi en donar a conèixer a tothom la qualitat i diversitat de la pagesia local, especialment la que treballa en cooperatives i amb mètodes agroecològics. Una de les associacions que participaran en el mercat del dissabte 26 de novembre és La Piotxa que actualment cultiva la terra de Mas Baró.

 

La setmana de consum responsable arrencarà el dilluns 21 de novembre amb un taller a l’escola Charlie Rivel i la inauguració de l’exposició Lidera el teu consum amb la diputada de Salut Pública i Consum, Laura Martínez Portell. El dijous 24 està prevista una xerrada sobre subministraments bàsics i consum energètic. Divendres Cubelles comptarà amb la visita al mercat setmanal de la Unitat Mòbil d’Informació al consumidor. De cara a dissabte hi haurà el mercat de proximitat i sostenibilitat a banda de l’espectacle infantil Queviures de la companyia deParranda. També s’oferiran altres tallers i activitats paral·leles. La setmana de consum responsable clourà diumenge dia 27 amb una passejada guiada per la zona del Foix i la desembocadura.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles